Nogomet
6

Eldar Hasanović: Nemamo pravo na kiks, očekujem da pobijedimo Zrinjski

Piše: D. B.
Eldar Hasanović (Arhiv/Klix.ba)
Eldar Hasanović (Arhiv/Klix.ba)
Aktuelni prvak BiH, Željezničar, proljetni dio sezone je započeo osvajanjem boda kod Radnika u Bijeljini. Ove subote Plavi igraju na Grbavici protiv konkurenta za titulu, ekipe Zrinjskog. Nogometaš Željezničara Eldar Hasanović smatra da nema mjesta za greške te da njegov tim mora pobijediti.

"šteta sto nismo uzeli tri boda u Bijeljini pogotovo kad pogledamo ostale rezultate iz prošlog kola. Utakmica je bila dosta teška i odigrana je po isto tako teškom terenu. Imali smo dobre šanse u prvom poluvremenu, nismo dali gol na vrijeme i onda smo dosta sebi otežali do kraja utakmice. Imali smo priliku da se odvojimo na tabeli, nismo je iskoristili, ali šta je tu je, idemo dalje utakmicu po utakmicu", izjavio je Hasanović za portal Klix.ba.

U narednom kolu na Grbavicu dolazi Zrinjski, direktni konkurent za titulu prvaka. Kako kaže Hasanovič, Plavi ne smiju ispustiti bodove.

"Znamo da Zrinjski ima visoke ambicije ove sezone, ali ih imamo i mi i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Plemiće na Grbavici. Razlika je samo dva boda i mi nemamo pravo na kiks na domaćem terenu. Očekujem tvrdu utakmicu, ali se nadam se našem slavlju na kraju. Zrinjski je ekipa sastavljena od mnogo provjerenih igrača, pa zbog toga moramo biti na najvišem mogućem nivou. Ako pokažemo veliku želju i angažman, možemo očekivati da bodovi ostanu na Grbavici", rekao je Hasanović.

Željezničar se bori za trofej i na drugom frontu, a to je Kup BiH. U četvrtfinalu će snage odmjeriti s vječitim rivalom Sarajevom.

"Iskreno, nisam očekivao Sarajevo već u četvrtfinalu, ali mi je drago da smo izvukli baš njih. Sarajevo se dosta pojačalo, ali su pokazali dosta slabosti u Zenici. Mi imamo kontinuitet dobrih igara u Kupu BiH i u dvije utakmice je sve moguće. Mislim da je Sarajevo pod većim pritiskom nego mi i da im to može predstavljati veliki teret. Drago mi je da ćemo imati još tri derbija ove sezone", kazao je nogometaš Željezničara.

Cilj Plavih sa Grbavice ove sezone je osvojiti duplu krunu.

"U prvom dijelu sezone smo pokazali da nas ne treba nikad otpisati. Mislim da imamo i kvalitet i želju da budemo prvaci i da osvojimo Kup BiH, ali treba ići utakmicu po utakmicu jer će svaka naredna biti od velike važnosti", završio je Hasanović.