Nogomet
61

Bogdanović: Ništa još nije gotovo, spremni smo za derbi

Piše: D. B.
Jasmin Bogdanović
Jasmin Bogdanović
U nedjelju se na Grbavici igra gradski derbi između Željezničara i Sarajeva. Iako je, s obzirom na tabelu, titula veoma daleko, stoper Plavih Jasmin Bogdanović smatra da još ništa nije gotovo se nada pobjedi protiv rivala.

Poraz Željezničara od Veleža u prošlom kolu bio je koban s obzirom da tim sa Grbavice zaostaje tri boda za prvoplasiranim Zrinjskim i to dva kola prije kraja prvenstva.

"Porazom u Mostaru od Veleža značajno smo se udaljili od titule prvaka BiH. Ipak, smatram da još ništa nije gotovo, preostala su dva kola i sve dok postoje šanse za to, borit ćemo se za prvo mjesto", izjavio je Bogdanović za portal Klix.ba.

Željezničar u pretposljednjem kolu dočekuje gradskog rivala Sarajevo.

"Očekujem dobru utakmicu, sjajnu atmossferu i podršku naših navijača. Nadam se da ćemo pobijediti. Imamo nekoliko rovitih igrača, ali će do nedjelje biti sve uredu. Spremni smo za derbi", rekao je stoper Željezničara.

On smatra da se kvalitet Premijer lige BiH poboljšao u odnosu na prethodne sezone.

"Liga je dosta kvalitetnija u odnosu na prethodne sezone, najprije zbog neizvjesne borbe za titulu do posljednjeg kola. Vjerujem da će u narednim sezonama biti još bolje", završio je Bogdanović.