Nogomet
0

Nermin Zolotić uoči derbija: Najvažnije je da ne primimo gol na Grbavici

Piše: D. B.
Nermin Zolotić
Nermin Zolotić
Večeras se od 18 sati na stadionu grbavica igra vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva. Bit će to prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH u kojoj će sarajevski premijerligaši odmjeriti snage. Nogometaš Plavih Nermin Zolotić je istakao da je najvažnije da njegov tim ne primi gol.

Željezničar je uoči derbija pobijedio ekipu Zrinjskog u prvenstvenoj utakmici i tako se odvojio na pet bodova prednosti u odnosu na najbliže konkurente te u dobrom raspoloženju dočekuje Sarajevo.

"Mislim da još nismo u pravoj formi, još uvijek se tražimo, ali mislim da smo na dobrom putu. Derbi dočekujemo u dobrom raspoloženju, a većina igrača je zdrava", izjavio je Zolotić za portal Klix.ba.

Iako je gradski rival loše otvorio proljetni dio sezone, Zolotić smatra da Bordo ekipa ipak nema nekih većih slabosti.

"Imaju dosta kvalitetan tim i uprkos lošem startu smatram da nisu pokazali izrazite slabosti. Stiglo je dosta novih igrača i oni se još uvijek traže i ulaze u formu. Pogledao sam utakmicu protiv Olimpica, imaju dosta opasnih igrača od kojih bih izdvojio Stojčeva i Bilbiju. Bilbija je uvijek opasan", rekao je Zolotić.

Kako je rekao, najvažnije je da Željezničar na Grbavici ne primi pogodak.

"Bit će to tvrda i napeta utakmica, baš kao i svaki drugi derbi. Očekujem fer igru i pošteno suđenje, a nama je najbitnije da ne primimo gol na svom terenu", izjavio je nogometaš Željezničara.

Ambicije njegovog kluba u ovoj sezoni su visoke.

"Željo uvijek ide na duplu krunu, a da li ćemo uspjeti u tome, ostaje da se vidi", jasan je bio Zolotić.

Od teške povrede se potpuno oporavio.

"Dobro sam sada, mislim da je povreda iza mene. Treba mi samo utakmica da dodđem u pravu formui- Biće dobro", završio je Zolotić.

Prva četvrtfinalna utakmica Kupa BiH između Željezničara i Sarajeva se igra večeras na Grbavici s početkom u 18:00 sati.