Nogomet
0

Armin Hodžić: Cilj nam je postići gol više od Sarajeva

Piše: D. B.
Veliki gradski derbi između Sarajeva i Željezničara bit će odigran danas na Koševu s početkom u 19 sati. Željezničar dolazi u goste gradskom rivalu uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH, a prva utakmica odigrana na Grbavici završena je rezultatom 1:1. Napadač Plavih Armin Hodžić čvrsto vjeruje da će Željo proći u polufinale.
Armin Hodžić
Armin Hodžić

Željezničar derbi dočekuje nakon teškog poraza od Širokog Brijega u okviru 23. kola BHT Premijer lige BiH rezultatom 3:0.

"Poraz je sigurno bio težak udarac za nas, ali svi igrači su odlučni da iz toga izađemo još jači. Analizirali smo utakmicu i izvukli pouke, tako da vjerujem da ćemo od sada biti sve bolji", izjavio je Hodžić.

On očekuje jednako dobru utakmicu u revanšu poput one na Grbavici. Smirenost će, kako kaže, odlučiti pobjednika.

"U revanšu ponovo očekuje dobru utakmicu. Derbi je sam po sebi poseban i forma i ostali faktori ne igraju veliku ulogu. Svi igrači su motivisani da pokažu da su slabiji rezultati samo odraz nedostatka sreće. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu za naše navijače. Na kraju će se radovati ona ekipa koja bude smirenija u ključnim trenucima", smatra Hodžić.

Plavi na Koševu moraju postići pogodak, a za prolaz dalje im je dovoljan svaki remi osim 0:0 i naravno, svaka pobjeda. Hodžić vjeruje da je njegova ekipa sposobna za takvo nešto.

"U derbiju ne postoji prednost domaćeg terena. Mi ćemo imati veliku podršku naših vijernih navijača i vjerujem da ćemo se osjećati kao na Grbavici. Kad god igramo na Koševu, idemo na pobjedu, tako da ne vidim razliku ovog puta, a nema ni dodatnog pritiska. Siguran sam da možemo napraviti rezultat koji će nas odvesti u polufinale. U svakom slučaju nam je cilj postići gol više", rekao je mladi napadač Željezničara.

Plavi i ovu utakmicu dočekuju s nekoliko povrijeđenih igrača.

"Tokom cijele sezone imamo problema s povredama, a tako je i sada. Međutim, čeka nas derbi, utakmica koja mnogo znači i nama i navijačima, tako da će momci stisnuti zube i dati zadnji atom snage na terenu kako bi na kraju slavili. MI smo Željezničar i uvijek idemo na pobjedu", završio je Hodžić.

Utakmica između gradskih rivala Sarajeva i Željenzičara počinje u 19 sati.