Nogomet
131

Enis Sadiković: Mirno dočekujemo derbi, zadovoljni bi bili i minimalnom pobjedom

Piše: D. B.
Enis Sadiković
Enis Sadiković
Željezničar će danas u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH ugostiti vječitog rivala Sarajevo. Mladi nogometaš Plavih, Enis Sadiković, priželjkuje barem minimalnu pobjedu svog tima, ali bez primljenog gola.

Željezničar veliki derbi dočekuje u dobroj atmosferi nakon prvenstvene pobjede protiv Zrinjskog, ali pretjerane euforije pred utakmicu Kupa BiH nema.

"Atmosfera je odlična i svi se radujemo derbiju koji donosi mnogo toga posebnog. Ipak, smireno dočekujemo utakmicu, hladne glave, i to bi moglo biti veoma bitno u susretu s rivalima", izjavio je Sadiković.

Uprkos lošem startu Sarajeva, u Željezničaru su maksimalno oprezni.

"Sarajevo nije dobro otvorilo proljetni dio sezone, ali to ništa ne znači, jer u derbiju važe neka druga pravila. Svi moramo biti maksimalno skoncentrisani i odigrati na visokom nivou, jer Sarajevo ima kvalitetne pojedince. Istina, stiglo je mnogo novih igrača i treba vremena za uigravanje, a u tome je naša prednost", kazao je Sadiković.

U večerašnjem duelu sa Sarajevom bi bio zadovoljan i minimalnom pobjedom svog tima.

"Očekujem intenzivnu i tvrdu utakmicu na kojoj će nas bodriti veliki broj navijača. Bio bih zadovoljan i minimalnom pobjedom, ali da ne primimo pogodak", jasan je bio nogometaš Plavih.

Cilj njegovog tima je dupla kruna na kraju sezone.

"Za sada ide sve po planu, kako u ligi, tako i u kupu. Vjerujem da možemo osvojiti oba takmičenja", završio je Sadiković.