Džeko se raduje susretu s idolom
0

'Nadam se da ću biti uspješniji od Shevchenka u Engleskoj'

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometni reprezentativac BiH Edin Džeko raduje se večerašnjem susretu sa svojim idolom iz djetinjstva, Andriyem Shevchenkom (34), o čemu danas pišu mnogi britanski mediji.

Naime, Džekin Manchester City večeras igra prvi susret osmine finala Evropske lige u Kiewu protiv ekipe Dynama, u koju se Shevchenko vratio nakon sjajnih igara u Milanu i znatno neuspješnije "epizode" u londonskom Chelseaju.

Ipak, lošije igre u Chelseaju nisu učinile da Shevchenko, koji je u 47 nastupa za londonski klub postigao tek devet golova, padne u očima našeg Dijamanta.

"Shevchenko mi je oduvijek bio omiljeni igrač. On je bio moj idol. Sreli smo se prije nekoliko godina kad su igrali Wolfsburg i Milan i tad smo razmijenili dresove. Bio je fantastičan igrač, imao je težak period u Engleskoj, ali to je fudbal. Engleska je dosta različita od ostalih liga, pa se i ja još navikavam na taj stil igre. Nadam se da ću ja imati puno više uspjeha ovdje", rekao je naš as, prenose britanski mediji.

Iako Džeko još uvijek nije postigao gol u Premiershipu, njegov trener Roberto Mancini nije izgubio vjeru u njega. Osim toga, Džeko je bio dvostruki strijelac u revanš susretu Manchestera i Arisa, u 1/16 finala Evropske lige.

"Džeko je jedan od najboljih napadača u Evropi. Nije mu bilo lako da se odmah navikne na novi tim i novu ligu, no vjerujem da će uskoro biti pravi, odnosno jedan od najboljih napadača u Engleskoj", kazao je talijanski stručnjak.

Susret na stadionu Valeriy Lobanovskiy počinje u 21.05 sati.

Evropska liga, prvi susreti osmine finala:

Od 19 sati igraju:

Braga - Liverpool CSKA Moscow - Porto Leverkusen - Villareal PSV - Rangers

Od 21.05 sati:

Ajax - Spartak Moscow Benfica - PSG Dynamo Kiew - Manchester City Twente - Zenit