Nogomet
21

Muzurović: S pravom smo razmišljali o velikim rezultatima

Piše: Am. Dž.
Nekadašnji selektor reprezentacije BiH Fuad Muzurović u razgovoru za Klix.ba komentariše sinoćnji poraz reprezentacije BiH protiv Nigerije, ali i nastup naše nacionalne selekcije na SP-u nakon što smo izgubili sve šanse za plasman u osminu finala.

Muzurović ističe da se od reprezentacije BiH mnogo očekivalo na SP-u, te da je učešće na jednom velikom takmičenju samo od sebe bilo historijski uspjeh.

"Poslije toliko godina konačno smo bili na jednom velikom takmičenju. Dugo smo to sanjali, a očekivanja su bila velika pogotovo nakon prijateljskih utakmica u SAD-u. S pravom smo razmišljali o velikim rezultatima“, rekao je Muzurović za Klix.ba.

Smatra da su reprezentativci BiH odigrali dvije dobre utakmice na SP-u.

"Moglo je to puno bolje da je bilo malo korektnijeg suđenja. Mogli su i pojedinci dati puno više. Međutim, treba im odati priznanje i moramo im dati podršku. Idu naredne kvalifikacije koje trebamo spremni dočekati“, rekao je Muzurović.

Kaže da nikada neće zaboraviti intoniranje himne BiH na utakmicama SP-a.

"Naši reprezentativci su nam dali puno toga i moramo biti ponosni na njih. Ostala nam je još jedna utakmica protiv Irana. Očekujem da se naši igrači oporave. Bilo bi nam veliko zadovoljstvo da pored naziva naše reprezentacije na kraju ne stoji '0 bodova'. Bio bi podvig kada bi smo pobijedili Iran koji je pokazao u utakmici protiv Argentine da je ozbiljna reprezentacija“, rekao je Muzurović.