Nogomet
42

Muzurović: Meša će u Zmajeve usaditi borbenost koja je i njega krasila

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bivši selektor reprezentacije BiH Fuad Muzurović u razgovoru za portal Klix.ba je govorio o svojim očekivanjima uoči utakmica protiv Velsa i Kipra, koje Zmajevi igraju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine boreći se za baraž.

Muzurović je istakao da je borbenost veoma važna u ovim utakmicama.

"I dalje imam povjerenja u Mešu da će borbenost, koja je njega tokom karijere krasila, prenijeti na naše reprezentativce, tako da i oni čvrsto vjeruju da se ova situacija može posložiti kako treba, iako ne ovisi sve o nama", izjavio je Muzurović.

Selektor Velsa Chris Wilmots je na spisak reprezentativaca uvrstio i Balea, koji je nakon povrede zaigrao za Real Madrid. Muzurović je gledao utakmicu i nije impresioniran formom Velšanina.

"Gledao sam utakmicu Reala protiv Atletica u kojoj je Bale ušao u igru, ali mi se nije činio spremnim, bio je bojažljiv, jednostavno se nije uklopio. Povreda mišića ne prolazi brzo. Selektor Velsa ga je pozvao, ali s obzirom na to da su Velšani osigurali plasman na Euro, ne znam hoće li riskirati i uvesti ga u igru. Ako zaigra, trebamo biti pažljivi, jer je to veliki igrač koji jednim potezom može riješiti utakmicu. Ipak, nije se pokazao protiv Atletica. Naši igrači vjerovatno znaju njegove kvalitete, ali i kvalitete ostalih reprezentativaca Velsa", rekao je bivši selektor Zmajeva.

Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević ima problema s povrijeđenim igračima, ali se Muzurović i dalje nada da će oni biti spremni za utakmicu.

"Imamo problem s povredama Džeke i Lulića. Senad je odlično odigrao za Lazio, pokazao sigurnost i nadam se da ta povreda nije ozbiljna te da će biti spreman. Ako Džeko i Lulić ne budu igrali, mi imamo alternative na klupi, momke koji su željni afirmacije i uspjeha. Svaki od naših reprezentativaca će sigurno dati sve od sebe. Meša će naći pravo rješenje. Džeku ne može niko u potpunosti zamijeniti, ali je Hodžić veoma interesantan igrač, pratio sam njegove igre. Hvala Bogu, proradio je i Ibišević. Nadam se da će svoju golgetersku formu nastaviti i protiv Velsa. Moram priznati, u meni ima nade i da će Džeko zaigrati", kazao je Muzurović.

Istakao je da vjeruje u pobjede Zmajeva protiv Velsa i Kipra, kao i u odlazak u baraž.

"Optimista sam, vjerujem da će Meša pronaći rješenje i da ćemo pobijediti Vels. Ako nam Kipar bude odlučivao, a da Belgija završi posao s Izraelom, neće biti problema za baraž. Belgija drži do svog rejtinga i neće sebi dozvoliti iznenađenja do kraja kvalifikacija. Igrat će ozbiljno do kraja kvalifikacija, angažovano", završio je Muzurović.

Utakmica BiH - Vels se igra u subotu u Zenici, a Zmajevi će tri dana kasnije biti gosti Kipru.