sport
38

Vedin Musić: Bale je uvijek opasan, ali će ga naša odbrana zaustaviti

Piše: D. B.
Vedin Musić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vedin Musić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH u subotu na Bilinom Polju u Zenici u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine dočekuje reprezentaciju Velsa. Svoja očekivanja od izuzetno važnog susreta za Zmajeve u razgovoru za portal Klix.ba je otkrio naš bivši reprezentativac Vedin Musić.

Reprezentacija BiH dočekuje Vels oslabljena bez Muhameda Bešića, povredu ima Edin Džeko, a možda neće biti ni Senada Lulića. Ipak, Musić vjeruje da Zmajevi mogu upisati prijeko potrebnu pobjedu uz pomoć vjernih navijača.

"Znamo koliko nam je bitna utakmica protiv Velsa. Ako hoćemo da sačuvamo nadu za baraž, moramo pobijediti. Bit će dosta teško, posebno jer smo oslabljeni povredama nekoliko važnih igrača za koje ne znamo da li će se uspjeti oporaviti do tog meča. Ipak, bez obzira na sve, moramo dati sve od sebe za trijumf. U prednosti smo, igramo pred našom publikom u Zenici i smatram da možemo pobijediti", izjavio je Musić.

S druge strane, u reprezentaciju Velsa se vraća Gareth Bale, zvijezda Real Madrida i najopasniji igrač Velšana.

"Bale sigurno nije spreman za svih 90 minuta, ali je uvijek opasan. Na njega naši reprezentativci moraju obratiti pažnju i ne dozvoliti mu da ima prostora i da može krenuti s loptom. Vjerujem da će ga naša odbrana zaustaviti", rekao je bivši bh. reprezentativac.

Iako je povreda Edina Džeke veliki hendikep, svakako raduje povratak Vedada Ibiševića u formu, koji odlično igra za Herthu. Musić vjeruje da će selektor Mehmed Baždarević pronaći rješenje i ukoliko Senad Lulić ne mogne igrati za Zmajeve.

"Nema Džeke, ali je Vedo tu, vratio se u formu i počeo zabijati golove. Mislim da će on zabiti gol protiv Velsa. Što se tiče Lulića, ako ne bude mogao igrati, selektor bi na tu poziciju mogao staviti Salihovića, koji se vratio u reprezentaciju. Ipak, to je samo moje mišljenje, selektor će vidjeti ko mu najbolje odgovara na toj poziciji. Vjerujem da možemo pobijediti, treba davati sve od sebe do kraja", kazao je Musić.

Posljednja utakmica je gostovanje na Kipru. Prvu utakmicu odigranu u Zenici ne pamtimo po dobrom, jer smo poraženi, što Zmajevima treba biti dodatni motiv.

"Ako pobijedimo Vels, to će nam biti dodatni motiv protiv Kipra. Tamo neće biti lako, jer smo poraženi u prvoj utakmici. Kiprani su nam 'otkinuli' ta važna tri boda u Zenici, pa ih i zbog toga moramo dobiti", smatra nekada sjajni nogometaš.

Dodao je da očekuje od Belgijanaca da se do kraja kvalifikacija ponašaju sportski i profesionalno i odigraju bez opuštanja protiv Izraela, u čemu je naša šansa da odemo u baraž.

"Belgijanci neće kalkulisati, dat će sve od sebe i pobijediti Izrael. Najvažnije je da mi dobijemo svoje utakmice", završio je Musić.

Utakmica BiH - Vels se igra u subotu od 20:45 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici, a tri dana kasnije Zmajevi gostuju na Kipru.