Produženo dvije minute
117

Musemić aplaudirao nakon lakrdije u Banjoj Luci: Prvi faul smo dobili tek u 27. minuti, to sve govori

K. H.
Husref Musemić nakon utakmice u Banjoj Luci (Foto: Screenshot/My TV)
Husref Musemić nakon utakmice u Banjoj Luci (Foto: Screenshot/My TV)
Trener Igmana iz Konjica Husref Musemić bio je poprilično suzdržan nakon utakmice 27. kola Premijer lige BiH protiv Borca, u kojoj je njegov tim doživio poraz rezultatom 1:0, a samo je rekao da njegovim igračima u pojedinim trenucima nije omogućeno da igraju.
Borac je pobijedio rezultatom 1:0 i to zahvaljujući pogotku koji je postigao Ninković iz penala, a koji je sudija Dražen Marić iz Bijeljine svirao nakon nakon što je Ninković napravio prekršaj nad štoperom Igmana Velićem. Ipak, za Marića je to bio penal za domaći tim, a koji je na kraju i odlučio pobjednika.

U izjavi nakon meča, Musemić je rekao da njegovim igračima u pojedinim trenucima utakmice nije omogućeno da igraju i da je najbolji pokazatelj toga da im je tek u 27. minuti sviran prvi prekršaj.

"Mislim da smo konfuzno ušli u utakmicu. U nekim situacijama nam nije omogućeno da igramo. Prvi faul smo dobili u 27. minuti i mislim da to dovoljno govori. U drugom poluvremenu smo zaslužili gol, ali eto igramo puno bolje nego što rezultat prati. Vjerovatno će se i nama jednog dana vratiti", rekao je Musemić pa nastavio:

"Imamo relativno kratko vremena za pripremu naredne utakmice. Neki igrači nisu bili tu, neki su bili kažnjeni i oni se vraćaju u četvrtak. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti ciljeve."

Kakvo suđenje je danas bilo u Banjoj Luci najbolji je pokazatelj činjenica da je sudija utakmicu produžio za samo dvije minute, nakon čega je Musemić ironično aplaudirao i na taj način najbolje rekao šta misli o svemu.

Reakcija Husrefa Musemića nakon što je sudija produžio utakmicu za dvije minute (Foto: Screenshot/My TV)
Reakcija Husrefa Musemića nakon što je sudija produžio utakmicu za dvije minute (Foto: Screenshot/My TV)

Igman je nakon ove utakmice ostao na 10. mjestu, prvom iznad zone ispadanja sa 26 osvojenih bodova.