Premijer liga BiH
241

Borac uz pomoć sudija pobijedio Igman i zadržao prednost nad Željezničarom i Sarajevom

K. H.
Trenutak kada je Tatar postigao gol iz penala (Foto: Screenshot/My TV)
Trenutak kada je Tatar postigao gol iz penala (Foto: Screenshot/My TV)
Nogometaši Borca uz veliku sudijsku pomoć pobijedili su Igman iz Konjica u meču 27. kola nogometne m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 1:0.
Odlučujući trenutak utakmice desio se u 35. minuti kada je Ninković iz penala pogodio za svoj tim i na kraju im donio tri boda.

Kako je sviran penal za Borac? Ninković je izmakao loptu pored Dupovca, naletio je Velić koji je izbacio loptu u korner i pri tome dobio udarac od Ninkovića, a umjesto kontra prekršaj, sudija je pokazao na bijelu tačku.

Nakon ove sramotne odluke, svi igrači Igmana su se u nevjerici uhvatili za glavu, dok se trener Igmana Husref Musemić samo nasmijao.

U drugom poluvremenu nije bilo pogodaka, iako su oba tima imala nekoliko šansi, a treba reći i to da je nakon svega glavni sudija utakmice Dražen Marić iz Bijeljine produžio meč za samo dvije minute.

Reći bilo šta poslije ovoga, a da nije klasična sportska lakrdija, gotovo je nemoguće...

Nakon 27 odigranih mečeva, Borac je drugi na tabeli sa 49 osvojenih bodova, sedam više od Željezničara i Sarajeva koji su treći i četvrti te osam bodova više od četvrtoplasiranog Veleža.

U narednom kolu igraju protiv Željezničara na svom terenu, dok će Igman igrati protiv Sloge na domaćem terenu.

Igman je nakon ove utakmice ostao na 10. mjestu, prvom iznad zone ispadanja sa 26 osvojenih bodova.

Rezultat i strijelac:

Borac - Igman 1:0 (Ninković 35')

Tabela: