Sve gubi smisao
385

Zbog koga se igra nogomet u BiH? Novi penal za Borac je sportska bruka, Musemić se samo smijao

K. H.
Umjesto prekršaja u napadu, Borac je dobio penal (Foto: Screenshot)
Umjesto prekršaja u napadu, Borac je dobio penal (Foto: Screenshot)
Sudijske greške u Premijer ligi BiH više ne gledamo iz kola u kolo, već da stvar bude još više tragična - iz utakmice u utakmicu. Nova odluka sudije o kojoj će se sigurno puno pričati dolazi iz Banje Luke gdje je Borcu protiv Igmana sviran komičan penal.

Naime, igrala se 33. minuta susreta i to pri rezultatu 0:0 kada je nakon jednog duela u kaznenom prostoru Igmana sviran penal za Borac.

Za Borac je sviran sramotan penal (Foto: Screenshot)
Za Borac je sviran sramotan penal (Foto: Screenshot)

Ninković je izmakao loptu pored Dupovca, naletio je Velić koji je izbacio loptu u korner i pri tome dobio udarac od Ninkovića, a umjesto kontra prekršaj, sudija je pokazao na bijelu tačku. Situaciju pogledajte ovdje.

Na kraju, Ninković je preuzeo odgovornost i sigurno pogodio mrežu Igmana. Nakon svega se još jednom pitamo zbog koga se igra Premijer liga Bosne i Hercegovine i kome treba ovakav sport?

Na štetu Igmana donesene su još neke odluke, a ovo je druga
Na štetu Igmana donesene su još neke odluke, a ovo je druga "nedozvoljena pozicija" (Foto: Screenshot)

Trener Igmana Husref Musemić s osmijehom je ispratio novu sramotnu sudijsku odluku, a svi igrači tima iz Konjica su se uhvatili za glavu i nisu mogli vjerovati šta gledaju svojim očima.

Na štetu Igmana donesene su još neke odluke, a ovo je prva
Na štetu Igmana donesene su još neke odluke, a ovo je prva "nedozvoljena pozicija" (Foto: Screenshot)

Da li je penal bio sve na štetu Igmana? Daleko od toga! Gostima iz Konjica samo u prvom poluvremenu svirana su dva nepostojeća ofsajda i to u opasnim situacijama pred golom Borca, a uz sve nabrojano, Igman je u prvom poluvremenu dobio čak četiri žuta kartona, dok Borac nije dobio nijedan.

Glavni sudija meča je Dražen Marić iz Bijeljine, a pomoćnici su mu Sreten Udovčić iz Prijedora te Radislav Kačavenda iz Gradiške.