Nogomet
1

Musa oduševljen golom Pehilja, za Osima penali najpošteniji ishod

Piše: D. B.
Amar Osim i Slaven Musa (Foto: Klix.ba)
Amar Osim i Slaven Musa (Foto: Klix.ba)
Duboko poštovanje prema protivniku iskazali su nakon večerašnje utakmice finala Kupa BiH stratezi Željezničara i Širokog Brijega. Iako je meč završen pobjedom domaćina s Pecare, trener Širokog Slaven Musa čestitao je Želji na prikazanoj igri.

Menadžer Plavih Amar Osim izjavio je da ove dvije ekipe dobro poznaju, te da je najpoštenije i bilo odigrati na penale.

"Nakon ovakve utakmice teško je bilo šta reći. Utakmica je rezultatski bila tvrda, kao i proteklih 10 ili 12 utakmica između nas i Širokog Brijega. Dobro se poznajemo i pokazali smo zašto smo u vrhu tabele. Najpoštenije je bilo odigrati na penale, s obzirom na to šta su ekipe pokazale tokom regularnog dijela utakmice. Ko god da je pobijedio ne bi bilo nezasluženo. Mi smo imali tu sreću ili nesreću da ranije osvojimo jedan trofej (Premijer liga, op. a.). Široki je jedna dobro organizovana ekipa i ja im čestitam", rekao je popularni Brko na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Musa se složio sa Osimom i prokomentarisao: "Čini se da je ovako moralo biti. Imali smo sreće u finalu, kao i u utakmici sa Čelikom u Zenici, kada je odlučio sedmi jedanaesterac. Drugo poluvrijeme smo odigrali odlično, a Željezničar je pokazao zašto je osvajač Premijer lige i na tome im čestitam. Ovo je bila teška utakmica, posebno zbog činjenice da smo primili gol u 90. minuti. Imali smo i prednost od dva iskorištena jedanaesterca. Protivnik nas je sustigao, ali smo uspjeli slaviti".

Za rezervistu Željezničara Šabana Pehilja trener Širokog je rekao da je postigao najljepši gol koji je ikad vidio na Pecari.