Nogomet
3

Osim: Zaslužili smo pobjedu; Oruč: Dobra utakmica

Piše: N. J.
Amar Osim (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Amar Osim (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva na Grbavici u okviru 27. kola Premijer lige BiH večeras je završen bez golova.

Više od igre imao je Željezničar, koji je stvorio i više prilika za postizanje pogotka, ali igrači tima sa Grbavice ipak nisu uspjeli zatresti mrežu večeras odlično raspoloženog golmana Sarajeva Dejana Bandovića.

Menadžer Plavih Amar Osim nakon utakmice je izrazio žaljenje što njegov tim nije došao do pobjede, mada je ovaj remi njegovu ekipu doveo na pola koraka od titule nacionalnog prvaka.

"Posebno smo bili dobri u drugom poluvremenu, naročito u zadnjih 20 minuta. Sarajevu nismo dopustili da ozbiljnije ugrozi naš gol izuzev situacije u kojoj je naš igrač poklonio loptu Hadžiću. S obzirom na pokazano, mislim da smo zaslužili pobjedu", rekao je Osim.

Trener Sarajeva Abdulah Oruč je i nakon prvog poluvremena izjavio kako je Željo u tom dijelu igre imao bolje prilike i inicijativu, a nakon utakmice je kazao kako je 101. vječiti derbi, bez obzira na to što nije bilo pogodaka, mogao zadovoljiti ukuse publike.