Nogomet
191

Vječiti derbi završen bez golova, Bandović junak utakmice

Piše: Edin Isanović
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U 101. prvenstvenom derbiju vječitih rivala Željezničar i Sarajevo odigrali su nepopularnih 0:0. Mnogo više prilika imali su Plavi, ali je golman Bandović u nekoliko navrata spasio Bordo tim. Igrači Sarajeva istrčali su na teren Grbavice u majicama "Husrefe, uz tebe smo, tvoje Sarajevo".

Oba tima krenula su oprezno u uvodu utakmice. Prvo uzbuđenje desilo se u 10. minuti. Stanić je asistirao za Svraku koju loptu zahvata vrhovima kopačke, ali nedovoljno da se savlada Bandovića. Dvije minute poslije uzvratili su gosti sa Koševa. Džakmić je napravio sjajan solo prodor, oprobao svoj šut, ali je Antolović bio na mjestu.

Igrao se 13. minut kada je Elvir Čolić bio u dobroj prilici. Pucao je iskosa s desne strane. Ipak, čuvar mreže Sarajeva sigurno je intervenisao.

U 20. minuti navijači Bordo tima priredili su veliku bakljadu i utakmica je prekinuta sedam ili osam minuta, a delegat je čak upozoravao da će isprazniti taj dio tribine sjevera Grbavice.

Nakon što je utakmica nastavljena iz daljine je šutirao Melunović. No, bez uspjeha.

U sudijskoj nadoknadi kapiten Sarajeva nesmotreno vraća loptu za Bandovića koji uklizava i izbija loptu, ali je zakačio i Adilovića.

Ipak, sudija Pajić nije se oglasio.Na odmor se otišlo kod nepopularnog rezultata 0:0.

U nastavku su gosti krenuli nešto ofanzivnije. U 57. minuti „Horde zla“ su ponovo napravile bakljadu, a dvije minute poslije uzvratili su „Manijaci“.

Nakon što je utakmica nastavljena dobru priliku u 66. minuti u gol nije uspio pretvoriti Adilović.Nekoliko minuta poslije pokušao je iz slobodnjaka Bogičević, ali bez veće opasnosti za golmana Bandovića.

Najbolju priliku za Sarajevo propustio je u 75.minuti Hadžić koji se našao "oči u oči" sa Antolovićem. Loše je šutirao. Ostalo je 0:0.

Uzvratili su Plavi. Svraka dobro proigrava Adilovića čiji šut brani Bandović. Igrao se 85.minut kada je isti igrač dobro šutirao, ali nije bio precizan. Golman tima sa Koševa sjajno je intervenisao u šestoj minuti sudijske nadoknade kada je odbranio šut Bekrića.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao, a bod puno više odgovara Željezničaru koji je osigurao naslov prvaka. Igrači Sarajeva kao mnogo puta do sada pokazali su da samo puno najavljuju. Ništa nisu pokazali u Dolini ćupova.