Nogomet
62

Borac i Sarajevo odigrali 1:1 u Banjoj Luci

Piše: Edin Isanović
U posljednjoj utakmici 25. kola BHT Premijer lige Borac i Sarajevo odigrali su u Banjoj Luci neriješeno 1:1. Strijelci su bili Melunović u 10. za Sarajevo i Raščić u 66. minuti za Borac.

Gosti su pomalo iznenađujuće počeli ofanzivno i odmah su stvorili nekoliko prilika. To su konkretizirali u 10. minuti kada je mrežu Marčetića pogodio Melunović. On je visoko skočio na vrhu šesnaesterca i glavom prebacio loptu u praznu mrežu.

To je probudilo nogometaše Borca koji su krenuli dosta agresivnije. Igrao se 15. minut kada je Stokić nakon asistencije Bilbije bio u dobroj situaciji, ali je njegov šut izvanredno odbranio Bandović.

Dvije minute nakon toga sjajnu kontru tima sa Koševa povukao je Suljić, dodao je do Melunovića koji je puno oklijevao i upropastio dobru priliku. U tim trenucima izabranici Husrefa Musemića više pažnje su obraćali na svoj gol i opredijelili su se za kontre.

U 28. minuti novi uzdasi na tribinama gdje su bili smješteni domaći navijači. Maletić je iz neposredne blizine šutirao direktno u Bandovića.

Suljić, koji je bio najbolji pojedinac meča, ponovo je u 35. minuti opasno zaprijetio domaćima. Ipak, nakon asistencije za Melunovića sudije su signalizirale ofsajd. Minimalnim vodstovom Bordo tima otišlo se na odmor.

Snažno su krenuli igrači Borca u nastavku. Maletić je šutirao u 49.minuti, ali lopta odlazi pored gola. Stopostotnu priliku za Sarajevo minut kasnije nije iskoristio Todorović. Sjajno mu je asistirao Suljić.

Deset minuta kasnije u sjajnoj prilici bio je i Suljić koji se našao „oči u oči“ sa Marčetićem, ali je čuvar mreže domaćih bio na oprezu. Igrao se 62.minut kada je svoj šut oprobao Haurdić, ali je golman Banjalučana ponovo bio siguran.

Kazna je stigla u 66. minuti. Lijepo je centrirao Maletić, a Raščić je glavom matirao Bandovića za 1:1. Treba naglasiti da Admir Raščić nije slavio pogodak, jer je nekada nosio bordo dres.

U 76. minuti drugi žuti karton dobio je Nemanja Bilbija tako da su domaći ostali sa igračem manje. U 87.minuti sudija Čuić nije svirao čist jedanaesterac za Sarajevo, jer je lopta pogodila Trivunovića u ruku. Samo nekoliko trenutaka kasnije Kantar pogađa stativu. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao.

Nakon derbija treneri oba tima bili su zadovoljni.

Slobodan Starčević (Borac): "Gubili smo na poluvremenu 1:0. Rekao sam igračima da krenu ofanzivno premo golu Sarajeva u nastavku. Uspjeli smo postići jedan pogodak jer nam kvalitetni suparnik nije dozvolio više. Tim sa Koševa odigrao je izuzetno dobro“.

Husref Musemić (Sarajevo): "Imali smo dosta problema prije utakmica zbog povreda i suspenzija. Ipak, zadovoljan sam, ovo je jedan od najboljih nastupa Sarajeva u posljednje vrijeme. Bit ću sretan ako ovako nastavimo“.