Nogomet
1

Zlomislić: Pokazali smo kvalitet i zasluženo donijeli trofej na Pecaru

Piše: Dalibor Bošnjak
Damir Zlomislić
Damir Zlomislić
Široki Brijeg je u sinoćnjem uzvratnom susretu finala Kupa BiH nakon jedanaesteraca bio uspješniji od Željezničara i tako osvojio ovo takmičenje, a nogometaš ekipe s Pecare, Damir Zlomislić, rekao je da je njegov tim pokazao kvalitet i zasluženo stigao do trofeja.

Mladi nogometaš Širokog Brijega smatra da je u jučerašnjoj utakmici presudila svježina njegovog tima.

"Utakmica je bila prava finalna, borbena i s puno duela na sredini terena, ali je bilo i lijepih poteza, to se mora priznati. Prvo poluvrijeme je baš bilo 'tvrdo', igralo se samo na sredini terena, Mi smo imali blagu terensku inicijativu, ali nismo bili opasni, možda i zbog straha od kontre Željezničara. Drugo poluvrijeme smo mnogo bolje odigrali. Bili smo konkretni i napadali smo ka golu gostiju. Mislim da je faktor svježine presudio u ovoj utakmici, jer smo mi bili puno odmorniji pred susret", izjavio je Zlomislić za portal Klix.ba.

Zlomislić tvrdi da je Široki zasluženo osvojio Kup BiH, a Željezničaru je čestitao na prikazanoj igri i borbenosti. Dodao je kako je trofej spas sezone.

"Moramo svi biti zadovoljni igrom u obje utakmice. Smatram da smo protiv prvaka države pokazali kvalitet i zasluženo donijeli trofej na Pecaru, iako smo morali strepiti do posljednje sekunde. U jednom trenutku smo se opustili i to je bilo dovoljno za gol. Imali smo situaciju pod kontolom sve do gola Pehilja. To je pokazatelj da protiv Želje ne smije biti opuštanja. Ipak, osvojili smo Kup i donijeli trofej na Pecaru nakon šest godina. Ove godine je to spas sezone, velika je stvar za klub, grad i navijače, Mi smo to zaslužili pravim pristupom na svakom treningu. Svi momci su pravi profesionalci zajedno sa stručnim stabom", kazao je Zlomislić.

Posebno se osvrnuo na gol Šabana Pehilja, koji je Željezničaru donio penale.

"Pehilj je postigao gol koji se rijetko viđa u svijetu. Niko od igrača nije mogao vjerovati da je postigao onakav pogodak. Moram mu čestitati ovom prilikom, mislim da je ono bio potez sezone. Ja ljepši gol uživo nisam vidio", istakao je Zlomislić.

U Širokom se osvajanje Kupa BiH proslavilo na pravi način.

"Slavilo se tokom noći zajedno sa upravom i navijačima u hotelu Park. Bilo je fantastično, nezaboravno", završio je Zlomislić.