Nogomet
1

Srđan Stanić: Vježbali smo penale, ali sve je na kraju dobro ispalo

Piše: Edin Isanović
Srđan Stanić - lijevo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Srđan Stanić - lijevo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Željezničar je u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa BiH pobijedio Zrinjski u Mostaru  rezultatom 2:0 i po četvrti put zaredom se plasirao u samu završnicu najmasovnijeg takmičenja. Bez dvojbe, jedan od najboljih pojedinaca meča bio je Srđan Stanić.

On je krajem prvog poluvremena odlično asistirao za Adilovića koji je Plave doveo u vodstvo. Potom je u 53. minuti i sam matirao Melhera.

"U pripremama za ovaj meč vježbali smo i udarce s jedanaest metara. Bili smo spremni i da bude 0:0, ali je na kraju sve dobro ispalo. Odigrali smo izvanredno, čekali smo svoju priliku koju smo iskoristili u posljednjim trenucima prvog dijela", kaže Stanić za Klix.ba.

On dodaje kako je nakon drugog pogotka sve bilo jasno.

"Naše vodstvo od 2:0 bilo je nedostižno za Mostarce. Svi smo tada bili svjesni da ćemo ponovo igrati finale".

Stanić kaže kako Željezničar ima najbolju ekipu u BiH.

"Kada se igra na dobrom terenu, sa sigurnošću mogu reći da smo najbolji u državi. Mi, kao i Široki, Olimpic i Sarajevo, volimo spustiti loptu i nadigravati se. Do sada smo se mučili sa suparnicima zbog okolnosti u kojima se igrala utakmica. Iako će neki reći da nismo bili u formi, ja se ne bih složio s tim. U nastavku prvenstva očekujem da ćemo igrati još bolje".

U finalu Kupa BiH ponovo ih čeka isti rival kao i prošle godine - Široki Brijeg. Prvotimac Željezničara je s dosta respekta govorio o timu s Pecare.

"Pobijedili smo ih nedavno u pripremnoj utakmici. Ipak, to ne treba ništa značiti. Zvanični dvoboji bit će nešto sasvim drugo. Široki je sigurno među najboljim bh. klubovima. Sada ćemo se okrenuti prvenstvu, a kada budemo igrali finale maksimalno ćemo se posvetiti tim okršajima i igrat ćemo do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bismo stigli do još jednog trofeja", zaključio je popularni Stana.