Nogomet
60

Mulalić: Super što smo primili gol, sada niko ne broji minute i ne opterećuje Kjosevskog

Piše: O. T.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na Grbavici je održana konferencija za medije pred uzvratni meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Željezničara i Borca, a prisutnima su se obratili trener Željezničara Edis Mulalić i golman Vedran Kjosevski.

Mulalić podvlači da još ništa nije gotovo uprkos tome što je njegov tim u gostima slavio sa 2:0 i stekao značajnu prednost pred uzvrat.

"Svi znamo da nas očekuje teška utakmica. I prije meča u Banjoj Luci rekao sam da će na Grbavici pasti konačna odluka. Posljednjih pet-šest godina nismo igrali polufinale i znamo značaj ovog meča. Sastav još ne znamo, a na treningu ćemo vidjeti zdravstveni bilten. Nadam se da ćemo spremni dočekati ovaj meč. Znam da smo skromni i korak po korak idemo naprijed", kazao je Mulalić.

Novinare je zanimalo da li će biti promjena u sastavu, odnosno da li će Mulalić odmarati pojedine igrače, pošto Željezničar za vikend igra meč 22. kola BHT Premijer lige protiv lidera Slobode u gostima. Mulalić, ipak, ne razmišlja o Slobodi. Prije lidera, na rasporedu je i Pofalićki...

"Želji je svaka utakmica bitna. U četvrtak igramo prijateljsku sa Pofalićkim radi renintegracije Grbavice i to je za nas bitna utakmica. Ne razmišljam o vikendu. Želim samo da sutra odigram dobro. Šta je poslije, to me ne zanima. O sastavu ćemo odlučiti pred sami meč", tvrdi strateg Plavih.

Nakon izlaganja Mulalića, pripadnicima "sedme sile" obratio se i golman Vedran Kjosevski koji je primio samo jedan gol u četiri utakmice (tri utakmice lige i jedna utakmica Kupa BiH) nakon zimske pauze. Gol je primio tek proteklog vikenda u pobjedi Željezničara nad ekipom Mladost Doboj-Kakanj (2:1).

"Napravili smo dobar rezultat u Banjoj Luci i mislim da su dva gola koja smo postigli krucijalna za revanš", osvrnuo se Kjosevki na prvi meč sa Borcem, a onda je krenuo odgovarati na pitanje o prekidu niza bez primljenog gola: "Naravno da mi je drago što ne primamo puno golova." 

Međutim, šef ga je brzo prekinuo: "Drago mi je da smo primili gol, jer sada više niko neće brojati koliko minuta nismo gol primili. Vedran obavlja vrhunski posao i sada ćemo ga rasteretiti. Super što se to desilo i sada smo ga rasteretili. Ljepota", kazao je Mulalić, te se izivnio svom golmanu, jer ga je nakratko prekinuo.

Potom je uslijedilo još jedno pitanje za Mulalića, a odnosilo se na kvalitet terena i koliko taj kvalitet utječe na igru.

"Tereni gode ekipama koje se brane i koje igraju anti-fudbal. Mi tako ne želimo igrati. Kako vrijeme bude odmicalo, ekipe koje se brane molit će Boga da kiša padne, dok ovi koji žele koji igrati fudbal jedva čekaju da blato stane. Ali, od Boga je, ne možemo mi utjecati na to. Mi treniramo da nas niko ne iznenadi. Moramo tražiti rješenja na svaku igru. Mladost se branila, pa smo dali dva gola iz prekida", kazao je Mulalić.