Nogomet
695

Mulalić: Ovo je pobjeda posebno za one koji su navijali kada smo u Tuzli gubili sa 3:0

Piše: O. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon ispadanja u Kupu BiH, mnogi su bili skeptici po pitanju Edisa Mulalića, trenera Željezničara, ali nakon pobjede u 26. kolu BHT Premijer lige protiv Sarajeva na Koševu (1:0), Mulalić je junak.

"Teška i turbulentna sedmica i vrlo emotivna za mene. Sve zasluge pripadaju mojim igračima. Ja tu nemam nikavog udjela. Loše smo igrali, loše smo se borili, loše su izmjene bile. Naravno, šalim se. Ali ne govorim ovo bez veze", počeo je Mulalić.

Potom se trener Plavih osvrnuo na one koji mu nisu vjerovali, ali i one kojima je posvetio pobjedu.

"Ovo je pobjeda za sve Manijake, posebno za one koji su nas u Tuzli bodrili dok smo gubili sa 3:0. Mislim da sam kolegama dao domaći zadatak. Ovo je meni drugi derbi i malo nije fer od nekih. Pišite šta hoćete. Ja sam čistog obraza ovdje. Sarajevo je odigralo dobru utakmicu. Moglo je biti i drugačije. Ja ovdje nemam udjela. Samo želim respekt prema poslu", kazao je Mulalić.

O ambicijama Plavih u nastavku sezone, Mulalić je kazao da se nisu ni mijenjale s tim da je njegov tim na poziciji na kojoj niko nije očekivao da će biti.

"Nismo ambicije ni mijenjali. Pričam istu priču kao i prije utakmice. Niko se nije nadao da će Željo biti tu. Svi su nam bježali. Sada smo tu. Ali, ovo nam ništa ne znači ako ne pobijedimo naredni meč. I utakmica sa Drinom nam je bila bitna. Znate ovo je malo ljepšeg ukusa, ali ništa ne znači ako ne dobijemo Zrinjski. Mi smo došli sa planom kako da pobijedimo. To što se spominje gruba igra i drugo, mene to ne interesuje. Znali smo šta nas čeka. Zu ovu utakmicu sam se spremao tri mjeseca. Za sve sam se utakmice spremao, ali stalno sam planirao i ovaj meč. Mi smo prostudirali Sarajevo i nismo željeli da Sarajevo gradi igru. Zato smo sjeckali igru. Imali smo požrtvovanost kada je Sarajevo imalo loptu, a mi smo svakako opasni u tranziciji i kontrama. Samo tako smo mogli pobijedti i to je uspjelo", pojasnio je Mulalić.

Za kraj, podsjetio je da je nakon ispadanja u Kupu, krivicu preuzeo na sebe, a da su mu igrači vratili na najbolji način.

"Nakon Slobode, svu sam pozornost skenuo na sebe da bi igrače zaštitio. Oni su mi vratili za to. Htio sam da ja budem kriv. Sada svako može pričati šta želi, ali to me ne interesuje. Ja sam dva puta pobijedio Sarajevo. Bog nas je pogledao. Borili smo se, bili požrtvovani i pobijedili", kazao je Mulalić.