Nogomet
0

Može li Široki do trofeja Kupa ili će Željezničar osvojiti duplu krunu?

Piše: Edin Isanović
Prva utakmica na Grbavici završila remijem (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Prva utakmica na Grbavici završila remijem (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Uzvratna utakmica finala Kupa BiH igra se večeras na Pecari, gdje će Široki Brijeg ugostiti Željezničar. Prvi okršaj na Grbavici završen je rezultatom 1:1. Ovakav ishod otvara mogućnost za obje ekipe. Plavima je ovo četvrto uzastopno finale, a iz tri prethodna dva puta su izašli kao pobjednici. S druge strane, Široki će težiti da stigne do trofeja nakon šest godina.

Tim sa Pecare je 2007. godine u finalu najmasovnijeg takmičenja savladao Slaviju. Bez dvojbe, Željezničar je pod manjim pritiskom, jer je već osvojio prvenstvo.

Međutim, nikada ne smijemo smetnuti s uma da na klupi tima sa Grbavice sjedi Amar Osim, čovjek koji ne voli poraze. Sigurno je da će gosti dati sve od sebe kako bi odbranili duplu krunu.

Široki želi trofej

Ipak, u domaćem taboru vjeruju kako će Plavi sa Grbavice biti slomljeni, te da će u hercegovački grad konačno stići trofej. Pozitivan rezultat iz prve utakmice do neba je digao ambicije Širokog Brijega.

Strateg domaćih Slaven Musa istakao je na konferenciji za medije kako njegov tim ima dobar rezultat iz Doline ćupova.

"Za osvajanje Kupa BiH moramo pobijediti. Igrat ćemo za gol više. Široki i Željezničar ne znaju igrati na 0:0. Ja sam optimista. Djelujemo svježije, što bi čak moglo biti presudno", rekao je Musa.

Opstimistični su i igrači Širokog. Dobra uvertira pred sudar sa Željom bila je visoka prvenstvena pobjeda nad Borcem od 4:0.

Plave u Široki vodi samo jedna želja

Gosti iz Sarajeva u potpunom miru dočekuju ovaj dvoboj. Željezničar nikada nije igrao u zatvorenoj varijanti i vjerovati je da će tako igrati i večeras.

U Široki Brijeg ih vodi jedna jedina želja - osvajanje novog trofeja. Stoga pristalice plavih sa puno optimizma očekuju utakmicu. Raspoloženje u ekipi je odlično, svi jedva čekaju početak meča.

Vjerujemo da će biti što manje prekršaja, prekida, situacija u kojima se ne igra nogomet. Očekujemo puno šansi i golova.

Utakmica na Pecari počinje u 19:00 sati uz direktan prijenos na BHT1.

Svi osvajači Kupa BiH:

  1. godine Čelik
  2. godine Čelik
  3. godine Sarajevo
  4. godine Sarajevo
  5. godine Bosna Visoko
  6. godine Željezničar
  7. godine Željezničar
  8. godine Sarajevo
  1. godine Željezničar
  2. godine Modriča
  3. godine Sarajevo
  4. godine Orašje
  5. godine Široki Brijeg
  6. godine Zrinjski
  7. godine Slavija
  8. godine Borac
  9. godine Željezničar
  10. godine Željezničar