Kup BiH
0

Plavi žele četvrto uzastopno finale, Široki u Doboju

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Prve utakmice polufinala Kupa BiH igraju se danas. Željezničar će na Grbavici dočekati Zrinjski, dok će favorizovani Široki Brijeg gostovati Slogi u Doboju.

U taboru tima sa Grbavice naglašavaju kako će okršaj sa Plemićima biti izuzetno težak.

"Zrinjski je u prošlom kolu protiv Širokog pokazao određeni kvalitet, ali i slabosti. Međutim, to je ekipa koja ima kvalitet, prvenstveno u napadu, gdje nam mogu stvoriti probleme. Bilo bi dobro da ne primimo pogodak, ali radije bih da pobijedimo 2:1, nego da bude 0:0. Što se tiče terena, očekujem da neće biti lagan za igranje", rekao je na konferenciji za novinare strateg Željezničara Amar Osim.

Plavi će težiti da ostvare što bolji rezultat pred uzvrat u Mostaru i plasiraju se po četvrti put zaredom u finale. U prethodna tri osvojili su dva naslova. Eliminisali su Čelik i Široki Brijeg, dok su u dvomeču sa Borcem poraženi.

U Zrinjskom ističu kako respektuju Željezničar. Ipak, tvrde kako se u Dolini ćupova neće braniti, a da svoju šansu za plasman u finale vide u revanšu u gradu na Neretvi.

U drugom okršaju snage će odmjeriti Sloga i Široki Brijeg. Tim sa Pecare je apsolutni favorit. Oni vjeruju da već u prvom meču mogu osigurati finale.

Uzvratne utakmice na programu su 3. aprila.

Parovi i satnica:

Sloga - Široki Brijeg 15:00 sati

Željezničar - Zrinjski 18.00 sati (direktan prijenos na BHT1)