Nogomet
219

Željezničar i Široki u finalu Kupa BiH

Piše: A. U.
Foto: Anadolija
(Foto: Anadolija)
Druga polufinalna utakmica Kupa BiH igrala se u Mostaru, a Željezničaru se pobjedom protiv Zrinjskog i ove godine uspio plasirati u finale. Utakmica je završena rezultatom 2:0.

Prvi meč polufinala Kupa Bosne i Hercegovine Željezničar i Zrinjski odigrali su na Grbavici, a pobjednika u slaboj fudbalskoj predstavi nije bilo. Tada je meč završen rezultatom 0:0.

U večerašnjem uzvratu prve minute su prošle bez velikih uzbuđenja. U15. minuti Radeljić je dobio prvi žuti karton za Zrinjski, a u 20. minuti Adilović se sudio sa Aničićem i ostao ležati na travi.

Bekrić je u 27. minuti pokušao šutirati ka mreži Zrinjskog, ali ga je Melher spriječio i ostao je ležeti na travi povrijeđen. Umjesto njega, ušao je Urdinov.

U 43. minuti Zrinjski dolazi do slobodnog udarca, ali je Marković šutirao preko gola. U 45. minuti Adilović daje gol za vodstvo Željezničara, dok Stojkić kod gostiju dobija javnu opomenu.

Drugo poluvrijeme počelo je bez značajnijih akcija, a u 53. minuti dolazi do izmjena za Zrinjski, gdje Bekić ulazi umjesto Sesara, a Poredski umjesto Pehara.

Izmjene se nisu baš pokazale efikasnim, budući da u 57. minuti Stanić puca sa petnaestak metara i daje drugi gol za Željezničar. Melher je isprva odbranio, ali se lopta odbila i završila iza njegovih leđa.

Žuržinov u 59. minuti napada na mrežu Željezničara, ali Antolović uspijeva odbraniti i loptu izbacuje u korner. Nakon toga Zrinjski nastavlja napadati, ali bezuspješno. Žuržinov je opet pokušao u 72. minuti, ali je lopta otišla pored gola.

U 76. minuti golman Željezničara zaradio je žuti karton, a javne opomene dobili su i Arežina i Stanić (84. minuta). Igrane su i četiri minute nadoknade, ali je utakmica završena sa 2:0.

Kako je najavljeno, finale Kupa BiH trebalo bi se igrati 1. maja, ali je moguće da će biti prolongirano.

Polufinale Kupa BiH:

Zrinjski - Željezničar 0:2 (prva utakmica 0:0) Široki Brijeg - Sloga 4:0 (prva utakmica 4:2)