Nogomet
31

Kup BiH: Željo želi nastaviti dominaciju, u Širokom poručuju da je vrijeme za trofej

Piše: Edin Isanović
Prva utakmica finala Kupa BiH igra se večeras na Grbavici. Snage će odmjeriti isti suparnici kao i prošle godine, Željezničar i Široki Brijeg. U domaćem taboru naglašavaju kako žele nastaviti uspješan niz u najmasovnijem takmičenju.

Plavima će ovo biti četvrto uzastopno finale. U prethodna tri ostvarili su dvije pobjede. Eliminisali su Čelik i Široki Brijeg, dok su poraženi od Borca.

Strateg tima sa Grbavice Amar Osim istakao je na konferenciji za medije kako bi bio zadovoljan minimalnom pobjedom.

"Bio bih prezadovoljan ukoliko pobijedimo 1:0, kao prošle godine. U prošlogodišnjoj utakmici smo bili mnogo bolji i jedan gol prednosti je bio malo. Međutim, ove sezone nismo efikasni kao prošle. Kada je riječ o utakmicama na Grbavici, malo je segmenata igre u kojim nam ne trebaju poboljšanja. Očekuje nas važna utakmica protiv opasnog protivnika. Presudit će motivacija i detalji", izjavio je Osim i dodao kako je tim sa Pecare u prvenstvenim okršajima odmarao pojedine igrače kako bi što spremnije dočekao dvoboj sa Željezničarom.

“Mi ćemo u dvomeču sa Širokim pokušati doći do novog trofeja”, jasan je bio Osim.

Gosti sa Pecare sa mnogo samopouzdanja i optimizma dolaze u Dolinu ćupova. Prvi šef struke Slaven Musa istakao je na konferenciji za novinare kako su njegovi izabranici stigli do finala i da je došlo vrijeme za trofej.

“Imamo kvalitet da osvojim Kup BiH. Ključna će biti prva utakmica na Grbavici. Dat ćemo sve od sebe za pozitivan rezultat”, naglasio je Musa koji ne može računati na usluge Šilića, Džidića i Serdarušića.

Navijači Širokog Brijega neće organizovano doći u Sarajevo, ali će u klupskim prostorijama gledati ovaj meč.

Utakmica počinje u 18:00 sati uz direktan prijenos na BHT1. Glavni sudija ove utakmice je Tomislav Čuić iz Tomislavgrada.