Nogomet
25

Osim: Protiv Zrinjskog smo, kao, apsolutni favoriti

Piše: Nedžad Jamaković
Armin Hodžić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara će u srijedu na Grbavici dočekati ekipu Zrinjskog u okviru 21. kola BH Telecom Premijer lige BiH. Utakmica počinje u 18 sati.

Menadžer Plavih Amar Osim je na konferenciji za medije uoči ovog susreta istakao da je njegov tim "kao, u dobroj formi", dok je Zrinjski nakon nekoliko loših rezultata pokazao da nije u formi.

"To bi značilo da smo mi, kao, apsolutni favoriti sutra. Ipak, puno je lakše bilo motivirati ekipu prije nekoliko dana kada smo igrali sa njima revanš polufinala Kupa BiH u Mostaru, nego što će to biti slučaj sada. U prošlom kolu protiv Slavije u Lukavici smo imali puno sreće jer smo do pobjede došli u posljednjim trenucima susreta, međutim, ova utakmica sa Zrinjskim je važnija, jer je pred nama, a kući ne bismo smjeli gubiti bodove. S druge strane, Zrinjskom, koji je u krizi, lakše je igrati na Grbavici, jer ako izgube to će biti očekivano", rekao je Osim.

Sarajevo za petama

Osvrnuo se i na činjenicu da je njegovom timu, koji je na vrhu tabele, za petama gradski rival FK Sarajevo, koji ima četiri boda zaostatka. "To je fina prednost koja te drži dovoljno budnim i svjesnim da imaš prostora kiksati u samo jednoj utakmici", prokomentarisao je Osim.

On je istakao i kako u naredna dva susreta u prvenstvu neće moći računati na povrijeđene Bekrića i Svraku.

Na konferenciji za medije je govorio i Armin Hodžić, koji je protiv Slavije postigao izjednačujući gol za Željezničar, odnosno svoj prvi u seniorskom timu kluba sa Grbavice.

"Naravno, drago mi je da sam se našao u takvoj prilici koju sam iskoristio. Osjećam se dobro zbog toga i sigurno će mi to dati još veći podstrek u karijeri. Što se tiče Zrinjskog, cilj je jasan, nastaviti pobjednički niz ka tituli", poručio je Hodžić.

Protiv Širokog prvo na Grbavici

Tokom konferencije za medije stigla je i informacija da će Željezničar u finalu Kupa BiH prvu utakmicu protiv Širokog igrati na Grbavici. "To ne bi trebao biti loš znak za nas, jer smo u dva navrata, kad smo igrali revanš finala Kupa kao gosti, osvajali to takmičenje. Široki je takav tim da njima ne znači mnogo to gdje igraju, a nadam se da će ove dvije utakmice biti spektakularnije od prošlogodišnjeg finala Kupa, kada je u dvije utakmice postignut samo jedan gol", zaključio je Osim.

Prvi susret finala Kupa BiH na rasporedu je 1. maja, dok je revanš na rasporedu 15. maja. Željo i Široki su i prošle sezone igrali finale Kupa, a klub sa Grbavice je bio uspješniji i osvojio trofej.