Nogomet
6

Može li Radnik nastaviti veliku seriju i protiv Širokog Brijega?

Piše: Edin Isanović
Pet utakmica 15. kola BHT Premijer lige igra se danas, dok su tri meča na programu u nedjelju.

Jedan od derbija odigrat će se u Bijeljini gdje će Radnik ugostiti Široki Brijeg. Izabranici Slavke Petrovića su najprijatnije iznenađenje prvenstva. Tim iz Bijeljine je u posljednje četiri utakmice upisao isto toliko pobjeda.

Posljednji put su poraženi polovinom septembra na svom terenu od Sarajeva. U domaćem taboru naglašavaju kako im u goste dolazi jedna od najboljih ekipa u BHT Premijer ligi. Osim toga, Petrović će biti lišen usluga nekoliko nogometaša iz udarne postave (povrede i kartoni).

Ipak, u svlačionici Radnika sa dosta optimizma dočekuju ovaj meč. Gosti sa Pecare potcrtavaju kako respektuju domaći tim koji je skupio isto bodova kao i Široki Brijeg. Ipak, vjeruju da uz maksimalan angažman svih aktera mogu doći do kompletnog plijena.

Zanimljivo će biti i u Doboju pored Kaknja. Mladosti na megdan stiže Čelik. Izabranici Ibre Rahimića su u prethodna dva kola pokazali dva različita lica. Prvo su na svom terenu porazili favorizovano Sarajevo, a potom su u Mostaru od Zrinjskog poraženo sa visokih 4:0. U okršaju sa Zeničanima težit će da poprave dojam. Gosti sa Bilinog Polja nadaju se pozitivnom ishodu ovog okršaja.

Drina će u Zvorniku ugostiti Travnik. Za oba kluba ovo je važan dvoboj. Domaći su zakucani na dno tabele i ovo im je jedna od posljednjih prilika da pokušaju da se priključe borbi za opstanak. S druge strane, Veziri žele tri boda koja će ih približiti zoni spasa.

Ekipi Viteza na noge dolazi Borac. Izabranici Branka Karačića u posljednje vrijeme igraju dobro. U prošlom kolu osvojili su tri važna gostujuća boda protiv Slavije. Tim iz Banja Luke je izgubio posljednjih pet utakmica i nalazi se u zoni ispadanja. U Vitezu će pokušati zaustaviti negativnu seriju. Hoće li uspjeti, ostaje da vidimo.

Za Velež nema puno filozofije u okršaju sa Rudarom iz Prijedora. Pobjeda se nameće kao imperativ. U slučaju novog poraza Rođeni bi imali male šanse u borbi za opstanak u društvu najboljih. Gosti najavljuju ofanzivnu igru u Vrapčićima.

Parovi i satnica:

Mladost DK – Čelik 13:00 sati (prijenos na Moja TV) Drina – Travnik 13:30 sati Vitez – Borac 13:30 sati Velež – Rudar Prijedor 13:30 sati Radnik- Široki Brijeg 13:30 sati

Nedjelja

Olimpic – Sarajevo 13:00 sati (prijenos na Moja TV) Željezničar – Slavija 13.00 sati (prijenos na Arena Sport BiH) Sloboda- Zrinjski 13:30 sati (prijenos na BHT1)

Tabela

  1. Zrinjski 30
  2. Široki Brijeg 28
  3. Sloboda 28
  4. Radnik 28
  1. Sarajevo 25
  2. Čelik 22
  3. Željezničar 20
  4. Slavija 20
  5. Mladost DK 19
  6. Vitez 19
  7. Olimpic 16
  8. Travnik 16
  9. Rudar Prijedor 15
  10. Borac 12
  11. Velež 7
  12. Drina 6