Nogomet
0

Neugodna Sloboda gostuje na Grbavici, Čeliku na megdan stiže Široki Brijeg

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Sedam utakmica 7. kola BHT Premijer lige igra se danas. Željezničar će na Grbavici ugostiti neugodnu Slobodu. Za Plave nema puno izbora, pobjeda se nameće kao imperativ. Poraz od Mladosti u prošlom kolu izazvao je mnogo bijesa kod Uprave i navijača tima sa Grbavice. Najbolje iskupljenje bio bi trijumf protiv tima sa Tušnja.

Ipak, svjesni su u plavoj svlačionici da će igrati protiv izuzetno kvalitetne ekipe koja je trenutno druga na tabeli. Dakako, Tuzlaci su u proljetnom dijelu prošle sezone osvojili bod u Dolini ćupova. Gosti najavljuju otvorenu igru u glavnom gradu BiH. Sve ukazuje na to da će biti kvalitetna utakmica.

Zanimljivo će biti i na Bilinom Polju gdje Čeliku na megdan stiže Široki Brijeg. Domaći naglašavaju kako respektuju tim sa Pecare. No, vjeruju u svoje kvalitete, vjeruju da mogu doći do povoljnog rezultata. I u hercegovačkom timu sa dosta optimizma čekaju okršaj u Zenici.

Rudaru na noge dolazi lider prvenstva Zrinjski. Domaći su trenutno na desetom mjestu. Ipak, svaki poraz na domaćem terenu može zakomplikovati situaciju. U Prijedoru vjeruju kako mogu ostati neporaženi. S druge strane, Plemići, nakon dva uzastopna remija, žele osvojiti tri boda.

Za Radnik iz Bijeljine nema puno filozofije u okršaju sa zvorničkom Drinom. Tri boda su prijeko potrebna. Vitez će na svom terenu odmjeriti snage sa Olimpicom. Izabranici Branka Karačića težit će da osvoje kompletan plijen.

Međutim, svjesni su kvaliteta Vukova koji na gostovanjima pružaju dobre partije. Posljednjeplasirani Velež nema puno izbora u dvoboju s ekipom Mladosti Doboj Kakanj. Sve osim trijumfa Rođenih otežalo bi ionako tešku situaciju Mostaraca. Borac će ugostiti i pokušati pobijediti Travnik. Tim iz Banje Luke je serijom loših rezultata dospio na dvanaesto mjesto. U sudaru s vezirima igraju pod pritiskom osvajanja tri boda. Da li će uspjeti, ostaje da vidimo.

Parovi i satnica:

Srijeda Čelik – Široki Brijeg 16:30 sati (prijenos na Arena Sport) Rudar Prijedor – Zrinjski 16:30 sati (prijenos na BHT1) Radnik – Drina 16:30 sati Vitez – Olimpic 16:30 sati Velež - Mladost DK 16:30 sati Željezničar – Sloboda 18:30 sati (prijenos na Moja TV) Borac – Travnik 19:30 sati

Četvrtak Slavija – Sarajevo 16:30 sati (prijenos na Moja TV)

Tabela

  1. Zrinjski 14
  2. Sloboda 13
  3. Široki Brijeg 11
  4. Sarajevo 10
  5. Čelik 9
  6. Slavija 9
  1. Radnik 9
  2. Željezničar 7
  3. Travnik 7
  4. Rudar P. 7
  5. Mladost DK 7
  6. Borac 6
  7. Drina 6
  8. Olimpic 6
  9. Vitez 4
  10. Velež 3