Nogomet
11

Mourinho: Španska reprezentacija nije Barcelona

Totalsport
Trenera madridskog Reala Josea Mourinha naljutile su usporedbe španske reprezentacije s Barcelonom i procjene da “furija” igra jednako kao i katalonski klub.

Zbog velikog posjeda lopte i beskrajnih dodavanja tokom utakmica na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, mnogi su mediji i nogometni stručnjaci povukli paralelu između španske reprezentacije i Barcelone. I kapiten hrvatske reprezentacije Darijo Srna je u razgovoru za špansko izdanje Eurosporta prije početka Eura istaknuo identičan stil igre “furije” i Barcelone. Takve i slične izjave nimalo se ne sviđaju Mourinhu.

"Stalno se govori o Španiji i Barceloni, ali u reprezentaciji su i petorica igrača Real Madrida", podsjetio je portugalski stručnjak .

"Ne znam zašto to miješate budući da se radi o potpuno različitim stvarima. Barcelona je bila prvak Španije. Ponavljam - bila. I ništa više", dodao je Mourinho u razgovoru s novinarima u Singapuru gdje je bio gost na promociji stipendije Peter Lim.

Podsjetimo, nakon dva kola u grupi C na Euru Španija i Hrvatska imaju četiri boda, Italija je skupila dva, a Irska se bez bodova već oprostila od mogućnosti plasmana u četvrtfinale. U ponedjeljak će se u posljednjem kolu u Gdanjsku sudariti Španci i Hrvati, te Talijani i Irci.