Suparnici bolje razumiju igru
1

Del Bosque: Moramo biti skromniji, niko nije nepobjediv

Totalsport
Del Bosque (Foto: AFP)
Del Bosque (Foto: AFP)
Sjajni veznjak španske nogometne reprezentacije Andres Iniesta složio se s mišljenjem kapitena Ikera Casillasa da suparnici bolje razumiju igru Furije nego prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Španci su u ponedjeljak u 3. kolu grupe C tek u 88. minuti slomili otpor Hrvatske i pogotkom Jesusa Navasa slavili s 1-0 te s prvog mjesta prošli u četvrtfinale Evropskog prvenstva. U drugi su krug otišli i Talijani, a Bilićevi izabranici se vraćaju kući.

Gotovo svi španski mediji su priznali da se ekipa Vicentea del Bosquea napatila protiv Hrvatske kojoj je odmogao i njemački sudija Wolfgang Stark.

"Svi smo znali i prije početka Eura da će nam biti teže nego ranije. I naši suparnici znaju igrati. Hrvatska je sjajna ekipa s odličnim igračima koji su željeli pobijediti svjetske prvake. Za dvije godine će nam na SP-u biti još teže. No, i to je izazov, osvojiti sve što smo već osvojili, ali na teži način", kazao je veznjak Barcelone.

Selektoru Del Bosqueu nisu, pak, dobro sjele kritike na račun igre njegove ekipe.

"Nakon što sam pogledao snimku utakmice protiv Hrvatske, mogu reći da je naša igra bila dobra, samo nam je nedostajao završni udarac. Niko ne treba sumnjati u naš stil igre jer dosad na Euru uopće nismo bili loši. Ljudi brzo gube vjeru, ali najvažnije je da ekipa vjeruje sama u sebe. Svi bismo trebali biti skromniji. Niko danas nije nepobjediv. Uostalom, pogledajte Njemačku, i ona je bila blizu ispadanja u utakmici protiv Danske", komentirao je Del Bosque dan nakon sudara u Gdanjsku.