Nogomet
0

Del Bosque: Predomislio sam se, nismo igrali loše protiv Hrvatske

Totalsport
Del Bosque (Foto: Arhiv/AFP)
Del Bosque (Foto: Arhiv/AFP)
"Nismo igrali tako slabo protiv Hrvatske kako mi se činilo za vrijeme trajanja i neposredno nakon utakmice", izjavio je za Radio Marcu izbornik reprezentacije Vicente del Bosque.

Promijenio je mišljenje, kaže, nakon prospavane noći i odgledanog videosnimka.

"Imali smo totalnu dominaciju u posjedu lopte, pucali prema golu 16 ili 17 puta, od čega sedam ili osam puta u okvir gola. Dominirali smo igrom češće i u dužim vremenskim razdobljima nego Hrvati. Nismo igrali slabo.

Istina je da nam je bilo teže nego u našim prva dva nastupa, nakon kojih smo dobili dosta komplimenata. Bilo je, ipak, dionica utakmice tokom kojih smo i protiv Hrvatske bili daleko superiorniji sastav na travnjaku. Priznajem da smo imali problema s njihovim odbrambenim pristupom koji je bio vrlo učinkovit. U odbrani smo, međutim, i mi bili iznimno dobri. Ono što nam je najviše manjkalo, bila je dubina."

Kad je u pitanju sljedeći protivnik njegovih nogometaša na Europskom prvenstvu, Francuska Laurenta Blanca, Del Bosque je kazao:

"Svjesni smo da su Francuzi ekipa na sličnom kvalitativnom nivou našeg sastava, te da nas čeka teška utakmica. Francuzi su strašno napredovali od Svjetskog prvenstva prije dvije godine. Selektor Blanc napravio je nekoliko funkcionalnih promjena. Nije mu bilo teško jer ima odlične igrače u Benzemi, Ben Arfi, Nasriju, Maloudi, Riberyju...

Bit će to uistinu velika utakmica. Mi joj se radujemo. Imamo dosta vremena pripremiti se za nju i odabrati najbolju moguću postavu."

Četvrtfinalni okršaj Španaca i Francuza na rasporedu je u subotu u Donjecku.