Nogomet
6

Del Bosque: Relativno sam zadovoljan rezultatom

Totalsport
Vicente Del Bosque (Foto: AFP)
Vicente Del Bosque (Foto: AFP)
Iako je na startu Evropskog prvenstva ugrabio samo bod protiv Talijana (1-1), španski selektor Vicente del Bosque ustvrdio je da nije nezadovoljan ishodom dvoboja u Gdanjsku.

"Azzurri" su, podsjetimo, poveli u 61. minuti pogotkom Andree Di Natalea, ali samo tri minute kasnije je izjednačio Cesc Fabregas.

"Odradili smo dobar posao, relativno sam zadovoljan i rezultatom", u prvoj je izjavi nakon utakmice naglasio Del Bosque.

Novinare je najviše zanimalo pojašnjenje njegove odluke da u utakmicu krene bez ijednog klasičnog napadača. Najistureniji je bio upravo Fabregas koji je donedavno bio pod upitnikom zbog povrede da bi na kraju donio bod aktuelnim evropskim i svjetskim prvacima.

"Želio sam uspostaviti superiornost na sredini terena i osigurati posjed lopte. David Silva, Fabregas i Andres Iniesta su se vrlo dobro ubacivali iz drugog plana i mislim da je to puno puta dobro funkcionisalo. Nije loše ispao taj plan, a posebno se Cesc dobro snalazio na svojoj poziciji", objasnio je Del Bosque koji je u drugom poluvremenu ipak uveo u igru napadača Fernanda Torresa.

"Kada je ušao Torres, utakmica je postala otvorenija. Imali smo više prilika za pogodak, ali isto tako i Talijani, nemojmo to zaboraviti. Vrijeme će pokazati je li ovakva taktika ispravna", zaključio je španjolski izbornik.

"Furija" sljedeću utakmicu igra u četvrtak protiv Irske, a takmičenje u grupi C će završiti 18. juna susretom sa Hrvatskom.