Euro
31

Del Bosque: Na Italiju krećemo s tri napadača

Totalsport
Vicente Del Bosque (Foto: Arhiv/AFP)
Vicente Del Bosque (Foto: Arhiv/AFP)
Selektor nogometne reprezentacije Španije, Vicente del Bosque, najavio je potpunu ofanzivu na talijansku odbranu u finalu Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Del Bosque (61) je tokom turnira isprobao nekoliko varijanti u napadu, ali uglavnom se držao one u kojoj mu Cesc Fabregas igra "lažnog" napadača. Međutim, španski selektor tvrdi da će finalni susret protiv "Azzurra" započeti vrlo ofanzivno, te da bi Fabregas utakmicu trebao započeti na klupi za pričuve.

"Već smo odlučili tko će započeti sutrašnji finale. Krenut ćemo s tri napadača", rekao je Del Bosque za Deportes Cuatro.

Španija ima u nedjelju priliku postati prva reprezentacija koja je osvojila tri uzastopna velika takmičenja (Evropsko i Svjetsko prvenstvo), ali to, tvrdi španski strateg, nije dodatni pritisak na reprezentaciju.

"Nepotrebno je da govorim momcima o tome koliko je zapravo ovaj susret bitan kada svako malo igraju tako važne utakmice. Oni predstavljaju cijelu svoju naciju i to je već veliki teret", rekao je Del Bosque te nastavio.

"Moramo respektirati Italiju koja je sjajna. Četiri je puta osvajala svjetski naslov i igra sjajno na ovome prvenstvu. Međutim, neka cijela Španija zna da će moji momci dati sve od sebe u ovom susretu", zaključio je Del Bosque koji je na odlasku kratko odgovorio na pitanje ko je bolji: Casillas ili Buffon?

"Casillas!"