Kritikovan zbog Fabregasa
2

Del Bosque: Mi Španci uvijek tražimo negativnosti

Totalsport
Vicente Del Bosque (Foto: Arhiv/AFP)
Vicente Del Bosque (Foto: Arhiv/AFP)
Selektor španske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque i dalje vjeruje da je postavljanje Cesca Fabregasa kao jedinog napadača protiv Italije bio dobar potez.

Nakon remija s Talijanima na otvaranju Eura, mnogi u Španiji još uvijek kritiziraju selektorovu odluku da zaigra bez ijednog klasičnog centarfora, iako ima nekolicinu vrlo dobrih kandidata za tu poziciju.

"Da vam budem iskren, ne mislim da smo igrali loše. Italija je vrlo dobra ekipa s dosta kompetitivnim igračima ništa lošijim od naših. Ne kažem da je moja odluka bila najbolja, ali Fabregas je zabio, a nije niti Torres po ulasku bio daleko od gola. Bili smo opasniji od Talijana, tražili smo loptu i novi gol, dok su naši protivnici poželjeli da utakmica bude gotova 20 minuta ranije", izjavio je 61-godišnji selektor branitelja naslova.

"I dalje je vrlo dobra atmosfera među igračima. Ipak smo osvojili dva uzastopna velika naslova i sve što se dogodilo je remi s Italijom. No, u Španiji uvijek traže nešto negativno, to je valjda naša sudbina. Ako igram s nižim igračima onda nam 'nedostaje visine', a ukoliko postavim nekoliko visokih onda 'se odričemo svog stila'. Takve rasprave su nešto normalno i to me niti najmanje ne uzbuđuje", poručio je Del Bosque.