Španski selektor za Kicker
0

Del Bosque: Poštujem kritičare našeg stila

Totalsport
Vicente Del Bosque (Foto: Arhiv/AFP)
Vicente Del Bosque (Foto: Arhiv/AFP)
Selektor španske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque u razgovoru za njemački Kicker poručuje da poštuje kritičare, ali da je stil igre Furije najbolji za igrački kadar koji posjeduje.

Del Bosque je sa Španijom osvojio svjetski i europski naslov i stoga ga previše ne uznemiruju kritičari stila kojim igra njegova ekipa, no prvi je put rekao da i njih poštuje.

"Poštujem kritičare našeg načina igre, ali do sada se pokazalo da je taj stil bio pravi izbor za moje igrače", rekao je španski selektor koji smatra da se ne bi trebali previše posvetiti samohvali nego razmišljati kako se održati na ovom nivou.

"U odnosu na 2008. godinu obnovili smo gotovo 50 posto ekipe. To je bila uspješna tranzicija koja je osvježila ekipa mlađim igračima i nastavila pobjednički pohod. Ima igrača poput Ikera Casillasa, Xavija, Andresa Inieste i Xabi Alonsa koje smatramo nezamjenjivima i definitivno najzaslužnijima za tri uzastopna velika naslova. Međutim, uvjeren sam da ćemo stvoriti slične nove izvrsne mlade igrače", zaključio je Del Bosque.