Nogomet
1

Del Bosque: Neprihvatljivo je da debitant ide na Euro

Totalsport
Vicente del Bosque (Foto: Arhiv/AFP)
Vicente del Bosque (Foto: Arhiv/AFP)
Selektor nogometne reprezentacije Španije Vicente del Bosque pojasnio je razloge zbog kojih na Euro neće voditi napadače Atletica i Valencije, Adriana Lopeza i Roberta Soldada.

Iako je u subotnjoj pobjedi protiv Srbije od 2-0, 24-godišnji napadač madridskog Atletica imao debi iz snova postigavši pogodak uz izboreni jedanaesterac, Adrian Lopez neće vidjeti Ukrajinu i Poljsku, barem ne kao član tima branitelja naslova.

"Odlučio sam se za neke druge opcije premda je Adrian bio briljantan. Sedmerica igrača koji su otpali s popisa očekivano su nesretni, ali to su odlični sportaši i prihvatit će tu odluku. Što se tiče Adriana meni je neprihvatljivo da bilo ko odmah nakon debija ode na veliko takmičenje. Pratiti ćemo ga i dalje, odličan je igrač", izrecititrao je selektor "furije" koji se u dvojbi Negredo ili Soldado odlučio za ovog prvog, napadača Seville.

"Radi se o dva iznimna, ali dosta različita igrača. Jedan je nešto brži, ali drugi puno više radi za rkpiu. David Villa je nenadomjestiv zbog svojih karakteristika pa smo morali tražiti najprikladniju soluciju koja će maksimalno pokriti njegov izostana", rekao je Del Bosque.

  • Slična je stvar i s Puyolom čiji je izostanak za nas strašan udarac – nastavio je španjolski izbornik, te pojasnio zašto je promijenio mišljenje o Barceloninu napadaču Pedru kojeg je gotovo prekrižio, a na koncu ipak putuje na Euro.

  • Imao je sezonu s usponima i padovima poput dosta igrača. Tražili smo nekog tko može igrati u širinu, a koji može biti jako koristan pri ulasku s klupe. Pedro je taj.

Kako se na popisu nalaze tek četvorica nogometaša koji nisu bili u kadru na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, novinare je zanimalo nije li reprezentacija možda trebala više osvježenja.

  • Nema razloga sumnjati u ove igrače jer je većina mlađa od 30 godina. Naravno da treba svježe krvi, ali jednako tako ne slažem se sa zamjenama koje nemaju pravog smisla – zaključio je Del Bosque.