Euro 2012
5

Mourinho: Španija je favorit, ali Španija nije Barcelona

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Usporedbe stila igre španske nogometne reprezentacije sa stilom igre Barcelone naljutile su portugalskog stručnjaka Josea Mourinha, trenera Real Madrida.

U pobjedi protiv Irske 4-0, Španjolci su oborili nekoliko rekorda u dodavanjima na europskim prvenstvima, uključujući broj dodavanja na toj utakmici (859), kao i individualni rekord Xavija (136).

Takve statistike su još jednom izmamile usporedbe mnogih kroničara "furije" s Barcelonom. U kadru od 23 odabranika izbornika Vicentea del Bosquea je sedam Barceloninih nogometaša.

  • Svi uspoređuju Španiju s Barcelonom, ali zaboravljaju da je u reprezentaciji i pet igrača Real Madrida. Ne znam zbog čega to brkaju, jer su u pitanju dvije različite ekipe. Španije nije Barcelona! Barcelona je bila prvak Španije. Ističem, BILA JE, jer sada više nije – izjavio je za Marcu Mourinho, trener aktualnog prvaka Španije.

Bilo kako bilo, Mourinho Špance drži favoritima za osvajanje treće uzastopne velike titule.

  • Španci su europski i svjetski prvaci. Jedna su od najboljih svjetskih reprezentacija i ako bude sve normalno, kvalificirat će se u nokaut-fazu, te se s Njemačkom i još nekim reprezentacijama boriti za naslov prvaka – izjavio je Mourinho.