Nogomet
1

Mourinho: Ništa nije gotovo; Terim: Real je bio dominantan

Totalsport
Mourinho i Terim (Foto: AFP)
Mourinho i Terim (Foto: AFP)
Nakon prve četvrtfinalne utakmice nogometne Lige prvaka između Reala i Galatasarayja u Madridu turskom je klubu ostalo malo nade u prolaz među četiri najbolja.

Real je na Santiago Bernabeuu slavio 3-0, te je praktički osigurao polufinale.

"Mislim da smo igrali jako ozbiljno i da smo pokazali veliko poštovanje prema Galatasarayju. Znali smo da imaju dobru ekipu i fantastične napadače, pa smo odigrali dobro defanzivno. Snatram da smo se bolje branili nego napadali. Mogli smo dati i još golova jer smo propustili neke šanse, ali defanzivno smo se nosili jako dobro. Ako damo gol u uzvratu, oni moraju dati pet komada za prolazak, ali u nogometu se toliko nevjerovatnih stvari događa da me ništa ne može iznenaditi. Historija nogometa je puna čuda i zašto oni ne bi mogli sanjati. Ja znam da nije gotovo i pokušat ću svoje igrače uvjeriti u to", rekao je Realov trener Jose Mourinho, koji se nije propustio srdačno pozdraviti sa aktuelnim igračima Galatasarayja, a svojim bivšim igračima iz Chelseaja, odnosno Intera, Didierom Drogbom i Wesleyjem Sneijderom.

"Što se Drogbe i Sneijdera tiče, bio sam s njima na kraju. Oni su dio naše porodice. Ne tokom 90 minuta igre, ali su porodica", rekao je Portugalac na klupi Kraljevskog kluba.

S druge strane, trener Galatasaraya Fatih Terim priznao je razliku u klasi između dviju ekipe.

"Unatoč svom napornom radu i treningu nismo očekivali da ćemo primiti onakve golove. U ovakvim utakmicama morate minimalizirati pogreške. Real je bio dominantna ekipa i to prihvatam. Utakmica u Istanbulu bit će teška. Voljeli bismo da se vraćamo kući s nedirnutom nadom, ali to nije tako. Moji su igrači dali sve od sebe. Igrali smo protiv velike ekipe koja cilja na osvajanje Lige prvaka i moramo im čestitati. Kvaliteta između dvije strane nije bila jednaka", zaključio je Terim.