Nogomet
15

Mourinho: Moj rad je izdan, nadam se da Abramovič želi da ostanem

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Chelsea je u 16. kolu engleske Premierlige doživio novi poraz u ovoj sezoni, a ovog puta je Plavce rezultatom 2:1 svladao sjajni Leicester. Klub sa Stamford Bridgea je u teškoj situaciji, a menadžer Chelseaja ne krije razočarenje. Ipak, želi ostati u klubu.

"Želim ostati. Mislim da me znate dovoljno dobro, ne bojim se izazova. U ovom trenutku je ovo veliki izazov i želim ostati u Chelseaju. Nadam se da Abramovič i uprava također žele da ostanem", izjavio je Mourinho.

Portugalski stručnjak smatra da je Leicester zaslužio pobjedu, ali i da su ga njegovi igrači izdali.

"Mislim da su zaslužili da pobijede jer su bili bolji od nas većim dijelom utakmice. Oni su bili bolja ekipa na terenu barem sat vremena. Bili su fokusirani, čvrsti i nisu pravili greške. Igrali su agresivno i svi su bili na visokom nivou. Bilo nam je teško, a onda smo primili dva gola, što je za mene neprihvatljivo. Znam da je jedna od mojih prednosti što čitam protivničku igru i analiziram svaki detalj, ali ova dva gola i kretanje Vardyja između dva stopera, ubačaji i ostalo su me frustrirali. Osjećam da je moj rad izdan", rekao je menadžer Chelseaja.

Porazu su doprinijele loše performanse ključnih igrača, ali i "krađa" vremena.

"Dali smo gol 15 minuta prije kraja utakmice, a onda su se oni transformisali i igrali s pet igrača u odbrani. Uslijedile su izmjene, povrede, lopta je 'nestajala' i slično. To nije lijepo, ali je protivnik uradio dobar posao. Mi nismo na nivou i to svi znaju. Kad imate igrače na važnim pozicijama, koji ne igraju kako treba, u problemima ste", istakao je Mourinho.

Chelsea je ove sezone neprepoznatljiv.

"Prošle sezone sam uradio fantastičan posao i podigao igrače na viši nivo od onog na kojem oni realno mogu biti, međutim, ove sezone igramo veoma loše. Neki igrači su u teškoj situaciji, ne svi", dodao je Portugalac.

Osvrnuo se i na Edena Hazarda, koji je igru napustio zbog povrede.

"Sve što znam je da je sam odlučio izaći iz igre. Mora da se radi o ozbiljnoj povredi. Pokušao je nastaviti, ali nije mogao", završio je Mourinho.

Chelsea se nakon 16 odigranih kola nalazi na 16. poziciji na tabeli sa 15 osvojenih bodova. Plavci su upisali samo četiri pobjede, tri remija i čak devet poraza. Postigli su 18, a primili čak 26 golova. Naredni protivnik im je Sunderland.