Nogomet
21

Mourinho: Nećemo se boriti za opstanak, ali možda ni za Ligu prvaka

Klix.ba
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
U posljednjih sedam utakmica na Stamford Bridgeu u Premiershipu izgubio je četiri puta. Prije toga u 99 utakmica na istom stadionu u istom takmičenju izgubio je samo jednom. U 15. kolu lige "presudio" mu je novi učesnik najvišeg ranga engleskog fudbala Bournemouth koji je slavio sa 1:0. Teški dani? Nikad teži u karijeri Josea Mourinha.

Chelsea je 14. i više ni plasman u Ligu prvaka ne izgleda realan. Tako misli i Jose Mourinho, ali i naglašava da se neće boriti za opstanak.

"Nema šanse da se Chelsea bori za opstanak. To nije problem. Naš cilj je bio zavšriti među četiri najbolje ekipe lige. Prije ove utakmice to je bilo realno za misliti da će nas naš kvalitet izvući iz ove pozicije, ali možda sada trebamo razmišljati o plasmanu među šest najboljih", kazao je Mourinho.

Portugalac smatra da se Chelsea što prije mora okrenuti meču sa Portom u Ligi prvaka gdje njegov tim mora ostvariti pobjedu ako želi biti siguran u plasman u nokaut fazu.

"Vrlo je razočaravajuće pošto smo igrali bolje i uvjerenije, ali nismo očekivali da izgubimo. Međutim, nema vremena za plakanje - za tri dana imamo važan meč u Ligi prvaka", dodao je trener Plavaca.