Pred okršaj u Ligi prvaka
3

Mourinho: Manchester City se ne može porediti sa Realom

Klix.ba
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Trener Real Madrida Jose Mourinho na svoj je način najavio predstojeći meč sa Manchester Cityjem u Ligi prvaka koji je na rasporedu u utorak u Madridu.

Portugalac je kazao kako se City koji ima na raspolaganju veliki novac ipak ne može porediti sa slavom i tradicijom koji su na strani Reala.

"Real je Real i to je realnost. To je veliki klub i to ne mogu promijeniti ni rezultati, utakmice, trener, igrači... Neusporediv je sa bilo kojim drugim klubom na svijetu. Tako, postoje neke stvari koje novac ipak ne može kupiti, a to su trofeji i historija", istakao je Mourinho.

On je dodao kako, naravno, postoje i drugi veliki klubovi, ali ističe da je pritisak ipak najveći u Realu. "Pritisak je veliki, ali je i ugodan, neće vas ugušiti", dodaje Mourinho, prenosi The Sun. Govoreći o narednom meču sa Cityjem, ističe da mu pristupa ozbiljno, jer se radi o takvom protivniku.

"Imaju odlične igrače. Inače ne volim govoriti o pojedincima, ali moram istaći da Tevez zaslužuje respekt. Također, poznati su mi i kvaliteti Balotellija, jer sam mu bio trener u Interu", zaključio je portugalski stručnjak.