Nogomet
0

Mourinho kritikovao sudiju citirajući Wengera

Anadolija
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Menadžer Chelseaja Jose Mourinho ponovo je kritikovao sudiju. Ovoga puta nakon susreta Lige prvaka u kojem je njegov tim u Kijevu remizirao sa Dynamom bez golova 0:0.

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da je Mourinho u svojoj kritici upućenoj arbitru utakmice Slovencu Damiru Skomini citirao Arsena Wengera, menadžera Arsenala.

Bez obzira na visoku novčanu kaznu od 50.000 funti (67.500 eura) koju mu je nedavno zbog kritika upućenih sudiji izrekao Fudbalski savez Engleske (FA) Mourinho je nastavio sa svojom navikom. Gotovo uvijek nakon lošeg rezultata Chelseaja portugalski trener kritikuje sudije, ali i provocira druge menadžere, a najčešće upravo Wengera.

"Sudija je bio slab i naivan", rekao je Mourinho nakon ogleda u Kijevu citirajući tako Wengerove riječi koje je izrekao nakon poraza (1:2) njegovog Arsenala od Chelseaja u septembru.

Wenger zbog kritika upućenih sudiji tog susreta Mikeu Deanu nije kažnjen od FA, što je Mourinha posebno pogodilo. Nakon što mu je izrečena kazna od 50.000 funti zato što je nakon ogleda sa Southamptonom (1:3) rekao da su se sudije plašile dosuditi nešto u korist njegovog tima, Portugalac je rekao: "Strah košta 50.000 funti, ali slab i naivan mogu reći, jer to ne košta ništa".

Ostaje da se vidi kakva će biti reakcija Evropske fudbalske federacije (UEFA) na novu Mourinhovu kritiku i provokaciju. FA je bio nemilosrdan, ali to ne mora značiti da će i UEFA.

Nakon tri kola u grupi G lider je Porto sa sedam bodova, slijedi ga Dynamo sa pet, dok Chelsea ima četiri. Maccabi Tel Aviv je posljednji bez bodova.