Jose Mourinho
0

"Moji igrači su mrtvi"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nizu dugom više od devet godina protegnutom kroz 150 utakmica došao je kraj. Tim pod vodstvom Josea Mourinha poražen je na domaćem terenu. Mourinhov Real Madrid je u 30. kolu Primere poražen od Sporting Gijona na Santiago Bernabeuu s 1-0.

Na press-konferenciji održanoj poslije susreta Mourinho je ponudio svoje razmišljanje zbog čega je došlo do prvog Realovog poraza u sezoni.

"Znali smo naše limite. Igrači su mrtvi. Sreća je dio nogometa, naši su je protivnici danas imali, a mi nismo", rekao je Mourinho čija je ekipa pružila priliku Barceloni da eventualnom pobjedom nad Villarrealom pobjegne na praktično nedostižnih osam bodova prednosti osam kola prije kraja.

"Matematika kaže da prvenstvo nije još gotovo, ali realno, ako se razmak s pet poveća na osam bodova, onda bi bilo praktično nemoguće sustići zaostatak. Nedostajali su nam Cristiano Ronaldo, Marcelo, Xabi Alonso, Karim Benzema i zato smo pokušali igrati na drugačiji način, pritiskajući protivnika daleko od gola i igrajući direktnije. Ali nogomet je nepredvidljiv. Imali smo puno prilika za postizanje gola, neke s dva metra udaljenosti. Na kraju smo morali ići po gol. Rezultat 0-0 za nas bi isto bio jednak porazu. Protiv Tottenhama 0-0 bi bio dobar rezultat, ili barem ne tako dramatičan", rekao je portugalski stručnjak.

Na kraju je Mourinho progovorio i o nadolazećem četvrtfinalnom susretu protiv Tottenhama u Ligi prvaka i hoće li igrači koji su propustili susret protiv Sportinga u njemu zaigrati.

"Ako će Ronaldo zaigrati, bit će to zato jer smo se on i ja odlučili za rizik. Naši ljekari kažu da će biti spreman tek za Athletic Bilbao sljedećeg vikenda, isto kao i Benzema. Marcela neće biti još dvije sedmice. Sutra ću razgovarati s povrijeđenim igračima i tek onda ću odlučiti hoću li ići na rizik".