Nakon remija kod fenjeraša
0

Mourinho: Ništa nije odlučeno

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
"Izgubili smo dva boda, ali cijela je druga polovina sezone ispred nas za odigrati", komentirao je trener Real Madrida Jose Mourinho nakon remija (1-1) na gostovanju kod "fenjeraša" Almerije u 19. kolu španskog nogometnog prvenstva.

Kako je Barcelona u 19. kolu na Camp Nou savladala Malagu s 4-1, pobjegla je Realu na četiri boda razlike.

"Uvijek želimo pobijediti, ali sada nismo uspjeli. Nismo igrali u ritmu u koji smo navikli u prvom poluvremenu. Almeria se branila vrlo organizirano i igrali su u skladu sa svojim potencijalom. Skidam im kapu što su osvojili vrlo važan bod", rekao je Mourinho, koji je tada između redaka kritikovao sudiju Pereza Lasu.

"U normalnim okolnostima, ako sudije rade svoj posao s jednakim kriterijem za svaku ekipu, Primeru još mogu svi osvojiti. Na polovini smo sezone i zaostatak možemo nadoknaditi. Neću se žaliti na suđenje. Radije govorim lijepo o suđenju, kao što sam to radio prošlog četvrtka uprkos činjenici da smo primili gol iz ofsajda. Ako nemam što lijepo reći o suđenju, radije neću ništa reći. Poznajem ovog sudiju iz perioda dok sam prvi put bio u Španiji. Svi se mijenjamo tokom vremena, ali gospodin Perez Lasa isti je danas kao što je bio i 1996. godine."

"Mislim da smo bili dobri u dosadašnjem dijelu sezone. Pobijedili smo 15 puta, remizirali tri puta i jednom izgubili, ali to nije dovoljno da bismo postali prvaci. Nadamo se da ćemo se popraviti u drugom dijelu sezone."

Dodajmo još da se iz Reala oglasio i sportski direktor kluba Jorge Valdano koji smatra da mediji odmažu "kraljevskom klubu" konstantnim pisanjem o dolasku novog napadača u januarskom prijelaznom roku koji bi trebao zamijeniti povrijeđenog Gonzala Higuaina.

"Radimo na tome, ali ne želimo to spominjati svaki dan. To nam pitanje možda odvlači previše koncentracije. Novine o tome stalno pišu, više nego o samim utakmicama i to je vrlo vjerovatno doprinijelo dekoncentraciji. Treba se usredotočiti na ono na travnjaku, a ono što ovoj ekipi nedostaje su golovi", komentirao je Valdano.