Nogomet
0

Mourinho: Ne treba mi podrška navijača

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Deseta domaća pobjeda u desetoj utakmici odigranoj na Santiago Bernabeu omogućila je Real Madridu da zadrži razmak od četiri boda za vodećom Barcelonom.

U utakmici 20. kola igranoj u nedjelju navečer Real je savladao Mallorcu, a pred mikrofone je nakon utakmice izašao trener Jose Mourinho. Kao i obično, bio je rječit:

"Došli smo do pobjede protiv dobro pripremljenog tima. Mallorca, koja ima dobre igrače, dobrog trenera i koja je dobro organizirana, je igrala na visokom nivou, što mi nismo mogli zbog umora. Najvažnije je da smo pobijedili, da smo među posljednjih 16 u Ligi prvaka, na drugome mjestu u prvenstvu i u polufinalu Kupa kralja."

"Derbi protiv Atletica ostavio je psihičkog i fizičkog traga na mojim igračima. Ovo nam je bio drugi derbi u razmaku od samo sedam dana i jasno je da je morao uzeti danak. U srijedu nas čeka važna utakmica (Kup kralja protiv Seville), zato sam promijenio dio početnog sastava. Bio je to rizik, ali sada imamo odmornije igrače."

U srijedu, kada se igra polufinale Kupa kralja, Mourinho je mogao biti u Italiji. No, neće...

"Ne mogu ići primiti nagradu za najboljeg trenera u 2010. godini. Taj mi trofej mnogo znači budući da su ga izglasali svi igrači Serije A i zato bih volio biti tamo. Bilo mi je jako drago čuti da je za mene glasalo 90 posto suparnika, to mi tu nagradu čini najdražom u razdoblju koje sam proveo u Italiji."

O transparentu podrške s tribina koje su, u sukobu sa sportskim direktorom kluba Jorgeom Valdanom, stale na njegovu stranu kazao je:

"Bodre li navijači momčad, bodre i mene jer sam njen dio. Ne volim i ne treba mi podrška individualaca. Zahvalan sam na njima, ali nije mi potrebno. Ono što od navijača želim je da budu uz tim, što i jesu. Ne mislim da su danas posebno sretni, no teško je u januaru odigrati devet utakmica na najvišem nivou. Ekipa ima svoje limite, ali pobjeđuje i to je ono najvažnije."