Jose Mourinho
0

"Nisam uspio motivisati igrače"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Trener Real Madrida Jose Mourinho preuzeo je odgovornost za iznenađujući poraz svoje ekipe od Zaragoze u subotu u okviru španskog prvenstva.

Temperamentni trener priznao je da su zakazale njegove motivacijske sposobnosti u meču protiv Zaragoze.

"Naš protivnik se dobro borio. To je za njih bila odlučujuća utakmica za opstanak i ovo se dešava kada jedan tim u meč uđe motiviran, a drugi ne", kazao je Mourinho.

"Danas trener nije uspio da motiviše igrače u prvom poluvremenu. Drugo poluvrijeme bilo je dobro, ali smo im poklonili tri gola. Vrijeme je bilo na njihovoj strani", dodao je.

Bivši trener Chelseaja i Intera u ovom meču je odmarao Cristiana Ronalda.

"Želim da razjasnim da mi je savjest čista, nismo željeli da poklonimo pobjedu Zaragozi, kao ni bilo kome ko se bori za opstanak", kazao je Mourinho.

Također je branio svoju odluku da na teren ne izvede najbolji tim, koji ima na raspolaganju.

"Ovo je bila dobra prilika za igrače koji žele da se nametnu u prvi tim. Odlučio sam da poštedim Ronalda, ubacio sam Higuaina i Benzemu koji su bili veoma motivisani", kazao je.

Brazilski playmaker Kaka, koji je započeo utakmicu, optužio je saigrače za nonšalantan pristup.

"Bili smo lijeni u prvom poluvremenu i pokazali nedostatak duha. To se ne smije ponoviti", kazao je Kaka za "AS".

No, uprkos velikom zaostatku za Barcelonom, bivši najbolji igrač svijeta i dalje vjeruje da njegov tim može doći do dvostruke krune, španskog prvenstva i Lige prvaka.

"Vjerujemo da se možemo vratiti u utrku za naslove u prvenstvu i Ligi prvaka. Sve dok postoje matematičke šanse nećemo se predati. Ne smijemo odigrati u utorak protiv Barcelone kao večeras", kazao je Kaka nakon sinoćnjeg meča.