Joachim Löw
0

"Moji igrači su gladni uspjeha"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Selektor njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw vrlo je zadovoljan načinom na koji je "elf" otvorio kvalifikacije za Euro 2012. godine.

Miroslav Klose, 32-godišnji napadač njemačke reprezentacije, svojim je pogotkom u 51. minuti donio "elfu" sva tri boda u Bruxellesu kod Belgije. Belgijski branič Daniel Van Buyten, koji je igrao protiv mnogih saigrača iz minhenskog Bayerna, poklonio je loptu Nijemcima oklijevajući u predaji ili ispucavanju u svom kaznenom prostoru, a Thomas Müller je odlično prograo Klosea koji je s 12 metara udaljenosti niskim udarcem matirao belgijskog golmana i zabio svoj 53. gol za njemačku reprezentaciju.

Za većinu njemačkih reprezentativaca koji su nosili "elf" do trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ovo je bio prvi reprezentativni nastup nakon Mundijala. Njemačka je, doduše, prošlog mjeseca odigrala prijateljsku utakmicu protiv Danske (2-2), ali su taj dvoboj udarni njemački igrači propustili.

"Moji igrači nisu bili svježi nakon Svjetskog prvenstva, trebalo nam je da uđemo u ritam u ovoj utakmici. No, ova utakmica je pokazala da su moji igrači i dalje gladni uspjeha, što mi daje veliki optimizam za budućnost. Važno je bilo pobijediti Belgiju u gostima, jer ostale reprezentacije, mislim, ovdje neće pobjeđivati", istaknuo je Joachim Löw.

Njegov kolega, belgijski selektor Georges Leekens, smatra da bi remi bio pravedniji ishod.

"Nijemci su iskoristili naš poklon i pobijedili. Bili su veći profesionalci od nas. Iz ove utakmice moramo nešto naučiti", rekao je Leekens.