Reakcije nakon meča
0

Löw ponosan, Schweinsteiger opet po Maradoni

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Njemački su nogometaši i njihov selektor Joachim Low ponosnima učinili njemačku naciju, ali i sebe same, četvrtfinalnim trijumfom (4-0) nad jakim Argentincima u četvrtfinalnom meču SP-a.

"Već sam dugo ponosan na ovu ekipu, ne samo danas. Ono što smo odigrali u drugom poluvremenu, uistinu je bilo klasno. Ekipa je pokazala karakteristike šampiona. Činjenica da smo zabili Argentini četiri gola, a posebno način na koji smo ih zabili, također dokazuju klasu", rekao je selektor Njemačke Joachim Löw dodavši:

"U ovom dvoboju Messi jedva da se primjećivao, što govori da je tim i u tom dijelu odradio savršen posao. Također, odigrali smo taktički izvrsno, s vrlo malo prekršaja."

Kapiten Philipp Lahm je rekao:

"Pobijediti Argentinu 4-0 nevjerojatno je. Jako smo se dobro pripremili. Dopustili smo Argentincima jako malo prilika da nas ugroze, a istodobno smo znali koliko kvalitetnih napadačkih opcija imamo. Svatko ko izbori polufinale, jasno, želi otići do kraja, uzeti sve."

Miroslav Klose, strijelac dvaju pogodaka, kazao je:

" Pokazali smo ponovno kao što smo i u utakmici protiv Engleske, da zaslužujemo respekt. Ponosan sam na ekipu i na logistiku oko tima: sve je senzacionalno. Sretan sam što smo postigli cilj po koji smo došli. Sve ostalo bit će bonus."

Thomas Müller zabio je prvi gol i napravio najviše pri drugome za Nijemce. Zbog žutog kartona koji je dobio neće, međutim, moći nastupiti u polufinalu protiv Španije ili Paragvaja.

"Ludo je ovo što nam se ovdje događa. Kada pobijedite Argentinu 4-0, morate tražiti riječi koje biste mogli izgovoriti. Naša je najveća zvijezda i danas bila ekipa. Nadam se da će moje kolege u polufinalu odraditi dobar posao i da ću ponovno moći nastupiti u finalu, te u završnoj utakmici turnira zabiti gol."

Bastian Schweinsteiger asistirao je sjajno za prvi, a pogotovo za treći gol Nijemaca:

"Pokazali smo iznimno kvalitetnu igru. Također smo se pokazali korektnima u igri. Srećom pa su se i Argentinci, kod kojih samo njihov selektor zaslužuje žuti karton. Ponosan sam na ekipu. Taktički smo odigrali vrlo dobro. Dovoljno smo jaki da bismo otišli još korak dalje. Ekipa je dobra. Nismo iskusni, ali imamo mnogo igrača koji su dovoljno zreli i odgovorni. Mislim da će nam u polufinalu protivnici biti Španci. Radi se o najboljoj ekipi na svijetu.