Joachim Löw
0

"Idemo kući sa sjajnim osjećajima"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw ponosno je pohvalio nepokolebljivi duh vlastite ekipe koja je smogla snage za preokret u dvoboju za treće mjesto na SP-u.

"Obje su ekipe željele pobjedu i treće mjesto, obje su imale i dovoljno prilika za to, no naša stvarna snaga bila je vidljiva nakon što smo primili drugi pogodak za 2-1 zaostatak", rekao je Löw na konferenciji za novinare nakon utakmice u kojoj je "elf" slavio 3-2 odlučujućim golom Samija Khedire u 82. minuti.

"Bio sam toliko sretan gledajući svoje igrače kako preokreću rezultat. U potpunosti su to zaslužili. Naš je cilj bio igrati u finalu na Soccer Cityju. Zato mi je izrazito drago što vidim igrače da su sada sretni", rekao je on i dodao:

"Za nas je ovo Svjetsko prvenstvo bilo izvanredno. Radili smo uistinu vrlo teško. Mnogi su igrači stigli na Svjetsko prvenstvo bez ikakvog iskustva turnirskog igranja".

"Ono na što sam posebno ponosan jest ponašanje igrača na terenu jednako kao i izvan njega. Bili su prekrasni, pokazali sjajan karakter i identitet, pokazali su šta znači biti hrabar i imati respekt prema saigračima. Igrali su jedan za drugoga, pokazali su to u svakoj utakmici. Nakon poraza od Španije bili su utučeni, ali znali su da nema razloga za razočaranost. Kući putujemo sa sjajnim osjećajem".

Za kraj Löw je rekao dvije rečenice o vlastitoj budućnosti na selektorskoj klupi. Ima otvorenu ponudu Njemačkog nogometnog saveza za novi dvogodišnji ugovor.

"Trebam nekoliko dana mira i distance od svega. Na vrijeme ću donijeti svoju odluku".