Nogomet
96

Mogu li Divovi do preokreta u M'gladbachu?

Piše: M. N.
U M'gladbachu se večeras u 20:45 sati igra uzvratna utakmica play offa Evropske lige između Borussije i FK Sarajevo. Kako bi se plasirao u grupnu fazu bordo tim mora nadoknaditi rezultatski zaostatak od 3:2 kako je završena prva utakmica na Koševu.

Divovi će večeras morati napraviti čudo kako bi prošli dalje, a da bi to uspjeli, u M'gladbach je stigao i veliki broj navijača ovog bh. kluba. Na stadionu se očekuje oko 4.000 bordo tifoza, a ukupno 50.000 navijača oba kluba.

Igrači Sarajeva večeras će pred utakmicu imati još jedan trening, upoznati se sa terenom i potom krenuti u borbu. Atmosfera u Bordo taboru je odlična, a igrači se potajno nadaju da mogu napraviti čudo i večeras pobijediti.

Trener FK Sarajevo Dženan Uščuplić kazao je na jučerašnjoj press konferenciji kako među nogometašima vlada izuzetno dobra atmosfera te je najavio i neke izmjene u odnosu na prethodnu utakmicu.

"Svjestan sam da je Borussia pobijedila na Koševu i pokazala se u dobrom izdanju, ali je pokazala i određene slabosti koje će naš tim pokušati iskoristiti", rekao je trener bordo tima.

Nadu ulijevaju i prethodni nastupi Sarajeva gdje su kući izgubili od norveškog Haugesunda (1:0) i Atromitosa (2:1), da bi u oba gostovanja završili rezultatom 3:1 u svoju korist.

Utakmicu prenosi FACE TV.