Nogomet
292

U Borussiji respektuju Sarajevo, najviše se pribojavaju fanatičnih navijača

Klix.ba
FK Sarajevo će se za grupnu fazu Evropske lige u dvomeču boriti protiv Borussije M'gladbach. Svojim izjavama su zvaničnici i nogometaši bundesligaša pokazali da respektuju Bordo ekipu te da se pribojavaju navijača Divova.
Max Eberl
Max Eberl

"Mislim da možemo pobijediti Sarajevo u dvije utakmice, ali isto znamo da je ekipa koja se u Premijer ligi kvalifikuje za Evropsku sigurno kvalitetna. Prvu utakmicu igramo u gostima i ne smijemo potcijeniti protivnika. Dobro je što revanš igramo pred našim navijačima", izjavio je sportski direktor M'gladbacha Max Eberl.

Rainer Bonhof
Rainer Bonhof

"FK Sarajevo je pobjednik Kupa BiH, tako da ne trebamo olako shvatiti protivnika. Osim toga, imaju sjajne navijače, tako da ćemo se morati boriti protiv 11 igrača na terenu, ali i cijelog stadiona. Moramo se fokusirati na našu igru. Optimista sam kada je riječ o našem plasmanu u grupnu fazu Evropske lige", kazao je potpredsjednik M'gladbacha Rainer Bonhof.

Christoph Kramer
Christoph Kramer

"Radujem se novim utakmicama u Evropskoj ligi. Sarajevo nećemo potcijeniti, ne znamo kako igraju, ali znamo da imaju fanatične navijače, tako da nas na gostovanju očekuje uzavrela atmosfera. Ipak, naš cilj je grupna faze Evropske lige i sve ćemo učiniti da to i ostvarimo", izjavio je nogometaš M'gladbacha i njemački reprezentativac Christoph Kramer.

Alvaro Dominguez
Alvaro Dominguez

"Znam da Sarajevo nije previše kvalitetna ekipa, ali znam da ima 'lude' navijače. Moramo biti oprezni i koncentrisani, posebno na gostovanju", rekao je nogometaš Alvaro Dominguez.

Tony Jantschke
Tony Jantschke

"Teško je reći bilo šta. Jedva da poznajem protivnika, ali to ga i čini opasnim", kazao je Tony Jantschke, član M'gladbacha.

Prva utakmica između Sarajeva i Borussije M'Gladbach se igra 21. augusta na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a revanš je na raspredu 28. augusta u Njemačkoj.